Skip to main content

EURO 2024: Οι μεγάλοι απόντες

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινά την Παρασκευή και κάποιες ομάδες μετρούν... πληγές καθώς δεν έχουν διαθέσιμους πολύτιμους ποδοσφαιριστές

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας βρίσκεται προ των πυλών, οι συμμετέχουσες ομάδες δίνουν τα τελευταία φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και η «Γηραιά Ήπειρος» ήδη κινείται στους ρυθμούς του Euro 2024.

Κάποιοι από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, ωστόσο, είναι λιγότερο… ευτυχισμένοι, αφού θα πρέπει να κάνουν το σχεδιασμό τους χωρίς να υπολογίζουν σε βασικούς ποδοσφαιριστές τους, που έχασαν τη μάχη με το χρόνο για την αποκατάστασή τους, λόγω τραυματισμών.

Η τελευταία περίπτωση ήταν εκείνη του Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αστράγαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής Ολλανδίας.

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν μπορούσε να περιμένει άλλο, αλλά επειδή ενός κακού μύρια έπονται ο Ολλανδός εκλέκτορας έχασε και τον Τέουν Κουπμάινερς, που τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα πριν το φιλικό της Δευτέρας με την Ισλανδία (4-0).

Στο Βέλγιο, ο Ντομένικο Τεντέσκο δεν θα έχει κάτω από τα δοκάρια τον Τιμπό Κουρτουά, παρότι ο πανύψηλος τερματοφύλακας ήταν βασικός στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που κατάκτησε η ομάδα του (Ρεάλ Μαδρίτης).

Όμως, αυτό δεν έπεισε τον Τεντέσκο, που είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι «συγκεντρωνόμαστε στους παίκτες που είναι ήδη παρόντες», με τον Κουρτουά να τον αποκαλεί δημοσίως… Πινόκιο!

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε είδε με θλίψη τον Γκάβι να παθαίνει ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο τον Νοέμβριο. Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα είχε παίξει στη Λεμεσό εναντίον της Κύπρου (3-1) και τρεις ημέρες αργότερα χρησιμοποιήθηκε και απέναντι στη Γεωργία, όπου υπέστη τον τραυματισμό.

Ατυχία και για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Εθνική Γερμανίας, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σερζ Γκνάμπρι. Στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο άσος της Μπάγερν Μονάχου έγινε αλλαγή στο 27ο λεπτό με μυικό τραυματισμό κι έκτοτε δεν επανήλθε.

Ο Νταβίντ Αλάμπα βοήθησε την Αυστρία να προκριθεί στο Euro 2024, όμως τον περασμένο Δεκέμβριο υπέστη ρήξη χιαστού, με αποτέλεσμα να χάσει τη σεζόν στερώντας από την πάλαι ποτέ «Βούντερτιμ» τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη της.

Την ίδια δυσάρεστη τύχη με τους προαναφερόμενους είχε επίσης ο αριστερός μπακ της Εθνικής Γαλλίας Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος επίσης υπέστη ρήξη χιαστού, στον πρώτο ημιτελικό αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ.

Τέλος, η Πολωνία έχασε στον πρόσφατο φιλικό αγώνα με την Ουκρανία τον επιθετικό της Γιουβέντους Αρκάντιους Μίλικ, ενώ τη Δευτέρα, απέναντι στην Τουρκία, τραυματίστηκε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που χάνει σίγουρα τον πρώτο αγώνα της ομάδας του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

naftemporiki.gr