Skip to main content

Ινφαντίνο: Το Μουντιάλ 2026 θα είναι το κορυφαίο γεγονός που έχετε δει ποτέ

«Σε δύο χρόνια, ο κόσμος θα σταματήσει και θα κοιτάζει τι συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική», είπε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι η 23η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2026 στο εμβληματικό Estadio Azteca στην Πόλη του Μεξικού, θα είναι «το μεγαλύτερο γεγονός, το μεγαλύτερο θέαμα, το μεγαλύτερο τουρνουά» που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Επίσης, θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών, με αριθμό ρεκόρ 48 Εθνικών ομάδων και φιλοξενούμενο από 16 πόλεις σε τρεις χώρες, τον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σίγουρα μετράω αντίστροφα. Οπως και οι υπόλοιποι. Δύο χρόνια φαίνονται πολύ μακριά, αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ, πολύ κοντά», είπε ο Ινφαντίνο, δίπλα στο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA που θα παραδώσει στη νικήτρια ομάδα μετά τον τελικό στη Νέα Υόρκη, στις 19 Ιουλίου 2026.

«Σε δύο χρόνια, ο κόσμος θα σταματήσει και θα παρακολουθήσει τι συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική. Το τρόπαιο είναι ήδη εδώ, έτοιμο και όλοι προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζοντας τα πάντα», πρόσθεσε.

Το Estadio Azteca της Πόλης του Μεξικού -ένα από τα τρία γήπεδα στο Μεξικό μαζί με το Estadio Monterrey και το Estadio Guadalajara- θα μείνει στην ιστορία του τουρνουά, έχοντας επίσης φιλοξενήσει τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA το 1970 και το 1986.

«Θα είναι το πρώτο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τρεις εναρκτήριους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και το να το ζήσουμε σε ένα εμβληματικό στάδιο όπως το Azteca είναι κάτι πολύ, πολύ ιδιαίτερο. Όλοι γνωρίζουμε τους επικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν παιχτεί εκεί στο παρελθόν και απόλυτους πρωταθλητές όπως ο Πελέ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που έπαιξαν και κέρδισαν στο Azteca».

Ο πρόεδρος της FIFA εξήγησε ότι οι προετοιμασίες είναι καλά σε εξέλιξη και στις τρεις διοργανώτριες χώρες.

«Στις διοργανώτριες πόλεις, προφανώς, συνεργαζόμαστε με τις αρχές, με τους ιδιοκτήτες και τους χειριστές των γηπέδων, με τις τοπικές κοινωνίες. Παντού υπάρχει φανταστική συνεργασία. Περιμένουν εκατομμύρια και εκατομμύρια θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Τα γήπεδα είναι απολύτως όμορφα».

Τα επόμενα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2026 περιλαμβάνουν κληρώσεις προκριματικών σε Ασία και Ωκεανία.

Τα προκριματικά της AFC θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο με 18 έθνη να διεκδικούν οκτώ απευθείας θέσεις στο τουρνουά, ενώ οι αγώνες της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ωκεανίας θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο με 11 έθνη να διεκδικούν μια απευθείας θέση.

Τα προκριματικά της UEFA, ωστόσο, θα διεξαχθούν μεταξύ Μαρτίου 2025 και Μαρτίου 2026, με 16 διαθέσιμες θέσεις για ευρωπαϊκές ομάδες.

naftemporiki.gr