Skip to main content

Ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την επέμβαση στο γόνατο

REUTERS/Lisi Niesner

Ο Σέρβος πρωταθλητής θα χάσει το Wimbledon αλλά και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά από τη ρήξη μηνίσκου που υπέστη.

Ο Σέρβος θρύλος του τένις τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη νίκη του (3-2) επί του Φρανσίσκο Τσερούντολο στους «16» του Παρισινού Grand Slam και αποχώρησε από το Roland Garros πριν από μια προημιτελική σύγκρουση με τον Κάσπερ Ρουντ, η οποία θα ήταν ρεβάνς του περσινού τελικού.

Ο 37χρονος Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την είδηση στο Instagram. «Την προηγούμενη μέρα χρειάστηκε να πάρω κάποιες δύσκολες αποφάσεις μετά από ρήξη μηνίσκου σ τη διάρκεια του τελευταίου μου αγώνα», έγραψε.

«Ακόμα τα επεξεργάζομαι όλα, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι η επέμβαση πήγε καλά».

«Είμαι τόσο ευγνώμων για την ομάδα των γιατρών που ήταν δίπλα μου, καθώς και για τη συντριπτική υποστήριξη που έλαβα από τους θαυμαστές μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να είμαι υγιής και σε φόρμα για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Η αγάπη μου γι΄ αυτό το άθλημα είναι ισχυρή και η επιθυμία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο είναι αυτό που με κρατάει να συνεχίσω».

Η αποχώρηση από τη διοργάνωση έδωσε τέλος στις ελπίδες του για έναν 25ο τίτλο Grand Slam, ενώ θα τον δει επίσης να χάνει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Γιανίκ Σίνερ στο τέλος του τουρνουά.

Επίσης, η χειρουργική επέμβαση θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για το εάν ο Τζόκοβιτς θα είναι έτοιμος εγκαίρως για το Wimbledon, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου. Ο «Νόλε» είναι επτά φορές πρωταθλητής στο All England Club, αλλά πέρυσι ηττήθηκε σε έναν επικό τελικό από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Το πιο ανησυχητικό για τον Τζόκοβιτς και τους θαυμαστές του, ωστόσο, είναι πως θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο την προσπάθειά του για το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του.

Ο 37χρονος άσος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να το προσθέσει στην τροπαιοθήκη του, αλλά οι Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν γρήγορα, με το μονό Ανδρών να ξεκινά στις 27 Ιουλίου.