Skip to main content

Σε δίκη οδηγούνται οι εισβολείς στο Γουέμπλεϊ

Action Images via Reuters/Paul Childs

Πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας 29, 28 και 16 ετών ενώ απετράπη η είσοδος κι ενός τέταρτου

Σε τρία άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εισβολή στο γήπεδο στη διάρκεια του τελικού του Champions League στο Γουέμπλεϊ, επιβεβαίωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο 29χρονος Γεβχένι Λουμπνένκο, ο 28χρονος Ντέιβιντ Καρνέτσκι κι ένας 16χρονος, ο οποίος δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, θα εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 10 Ιουλίου και 24 Ιουνίου.

Η τριάδα κατηγορήθηκε ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο Γουέμπλεϊ, σε αντίθεση με την παράγραφο 4 του νόμου για το ποδόσφαιρο, του 1991.

Το αδίκημα συνέβη κατά την έναρξη του αγώνα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ το Σάββατο, με το παιχνίδι στη συνέχεια να διακόπτεται για αρκετά λεπτά, ενώ μια τέταρτη προσπάθεια σταμάτησε από τους διοργανωτές.

Αυτές οι κατηγορίες έρχονται αφότου η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει 50 συλλήψεις στον αγώνα του Σαββάτου, μετά από πολυάριθμες «προσπάθειες παραβίασης της ασφάλειας».

Η ασφάλεια για τον κορυφαίο αγώνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο μετά από τα προβλήματα στους δύο τελευταίους τελικούς, στο Παρίσι το 2022 και πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ο τελικός του Euro 2020 (επίσης στο Γουέμπλεϊ) Αγγλία-Ιταλία στιγματίστηκε από μαζική αναταραχή, που είδε αρκετούς οπαδούς να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.