Ίσως η κορυφαία γυναίκα της διεθνούς διαιτησίας θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Αρη και Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό.
Η Στεφανί Φραπάρ βρίσκεται στη λίστα των διεθνών διαιτητών της FIFA από το 2009 και στην καριέρα της έχει διαιτητεύσει αρκετούς αγώνες υψηλού προφίλ.
Γεννημένη στο Le Plessis-Bouchard, στη βόρεια Γαλλία, η Φραπάρ άρχισε να διαιτητεύει αγώνες ποδοσφαίρου νέων από την ηλικία των 13 ετών ανεβαίνοντας σιγά σιγά κατηγορίες.
Σήμερα, σε ηλικία 41 ετών, έχει καταγράψει μια μεγάλη πορεία πλούσια σε εμπειρίες από σημαντικούς αγώνες τόσο στο ποδόσφαιρο ανδρών όσο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.
Έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε ευρωπαϊκό αγώνα ανδρών αλλά και αγώνα της γαλλικής Ligue 1 , αμφότεροι το 2019, αλλά και η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα του Champions League το 2020.
Το 2022, η Φραπάρ επελέγη ως μία από τις τρεις γυναίκες διαιτητές που επελέγησαν για να διαιτητεύσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και αργότερα έγινε και η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε σε Μουντιάλ με διαιτητική ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από γυναίκες.
Αυτό συνέβη στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022, όταν σφύριξε στην αναμέτρηση Γερμανία-Κόστα Ρίκα.
This Thursday, an all-female refereeing trio will take charge of a men’s @FIFAWorldCup match for the first time.
Stéphanie Frappart will be joined by assistants Neuza Back and Karen Diaz in overseeing @fedefutbolcrc against @DFB_Team.
History in the making! pic.twitter.com/KusT7SOUn9
— FIFA (@FIFAcom) November 29, 2022
Η Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.
Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες που την καθιέρωσαν στο χώρο του ανδρικού ποδοσφαίρου ήταν ο τελικός του Super Cup μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ το 2019.
«Εμάς θα χειροκροτούν»
Τότε είχε δηλώσει στο CNN
«Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα βγαίνοντας στο γήπεδο με τον κόσμο να μας επευφημεί Δεν το είχα ξαναζήσει αυτό και μάλιστα σε έναν τόσο μεγάλο μεγάλο αγώνα.
«Στην προθέρμανση κοίταξα γύρω μου και σκέφτηκα: οι ομάδες δεν έχουν ακόμα μπει, άρα μάλλον εμάς επευφημούν».
«Κοιτάζοντας ψηλά στους θεατές, συνήθως δεν εμπλέκομαι με το πλήθος, μας χαιρετούσαν και μας έλεγαν μπράβο και συγχαρητήρια. Σκέφτηκα ότι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή».