Skip to main content

Iσοπαλία στη Λεωφόρο και η τρίτη θέση στον Ολυμπιακό

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο «αιώνιο» ντέρμπι το 2-2 εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους «ερυθρολεύκους» ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει όλη του την σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με τους «ερυθρολεύκους» να τερματίζουν στη τρίτη θέση και τους «πράσινους» στη τέταρτη. Κάτι που σημαίνει πως οι Πειραιώτες εξασφάλισαν ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League ενώ το «τριφύλλι» θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το ερχόμενο Σάββατο για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, στα προκριματικά του Europa League.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν δύο τετ α τετ με τον Γερεμέγεφ, είχαν δοκάρι με τον Μπακασέτα και τελικά προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι αλλά ο Παναθηναϊκός στο 59′ ήταν εκείνος που βρήκε δεύτερο γκολ με σουτ του Μπερνάρντ εκτός περιοχής. Όλα έδειχναν… Παναθηναϊκό αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση.

Στο 67′ ο Ποντένσε σημάδεψε το δοκάρι, στο 73′ όμως με υπέροχη λόμπα μείωσε το σκορ. Στο 81′ ο Πορτογάλος εξτρέμ από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Γιόβετιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που ήταν σαν νίκη για τον Ολυμπιακό και σαν ήττα για τον Παναθηναϊκό.