Skip to main content

To αντίο του Κλοπ στη Λίβερπουλ

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Η εποχή του Γερμανού προπονητή στους Reds ολοκληρώνεται απόψε στο Anfield μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια

Αφήνοντας πίσω του οκτώ τρόπαια, με πιο σημαντικά αυτά της Premier και του Champions League αλλά πάνω από όλα αφήνοντας πίσω του μία εντελώς πιο μεγάλη και δυνατή Λίβερπουλ σε σχέση με εκείνη που ανέλαβε το 2015, ο Γιούργκεν Κλοπ ολοκληρώνει απόψε την εποχή του στους Reds.

Σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς που θα εξελιχθεί σε αποχαιρετισμό, ο Γερμανός προπονητής μετά από εννιά χρόνια, θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας.

«Σίγουρα, δεν θα επιστρέψω σύντομα. Μπορεί να είναι και το τέλος. Το διάστημα μου στην Αγγλία έχει ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να προπονήσω άλλη ομάδα της Premier League», δήλωσε ο Κλοπ λίγες ώρες πριν από το τελευταίο του ματς με τη Λίβερπουλ.

Πρόσφατα, σε έναν απολογισμό της θητείας του, ανέφερε: «Είναι μια δεκαετία στην οποία η ζωή μου επηρεάστηκε πολύ. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο δύσκολο μου είναι να πω το αντίο, διότι έχω αγαπήσει τα πάντα εδώ. Παίρνω μαζί μου φανταστικές αναμνήσεις, φιλίες, σχέσεις, που θα μου μείνουν για πάντα. Αντιλαμβάνεσαι ότι όσο περισσότερο μεγαλώνεις, τόσο συνειδητοποιείς κοιτώντας πίσω ότι ο καιρός πέρασε γρήγορα. Δεν νομίζω όμως ότι πέρασαν γρήγορα αυτά τα εννιά χρόνια. Νομίζω πως ήταν το άκρως αντίθετο της σπατάλης του χρόνου. Χρησιμοποιήσαμε όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθήσαμε να το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Δεν θα ξεχάσω ούτε μια μέρα από αυτή τη δεκαετία, γιατί συνάντησα σπουδαίους ανθρώπους και τον καλύτερο σύλλογο που θα μπορούσα να φανταστώ. Έτσι είναι. Σε μια υπέροχη και πολύ, πολύ ξεχωριστή πόλη».

Ο διάδοχός του θα είναι ο μέχρι πρότινος προπονητής της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ.

naftemporiki.gr