Skip to main content

Η ημέρα της κρίσης

Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ αναμένεται να κρίνει, κατά πάσα πιθανότητα, τα πάντα ως προς την τελική έκβαση του πρωταθλήματος

Η 9η αγωνιστική των πλέι οφ, που είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί σήμερα (15/5), αναμένεται να αποσαφηνίσει την κατάσταση για την ομάδα που θα κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα.

Εκτός πολύ μεγάλης έκπληξης αυτή θα είναι μία από τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τους «Δικέφαλους» να παίζουν απόψε τα «ρέστα» τους σε μια σκληρή παρτίδα.

Οι δυο τους απέμειναν, ουσιαστικά, μόνοι διεκδικητές του τίτλου, με την Ένωση να βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούνται από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά ενώ την ίδια μέρα και ώρα (20:00) οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ απώλεσε το πρώτο ματς-μπολ τίτλου χάνοντας με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τώρα, εφόσον θέλει να ορίζει η ίδια την τύχη της, καλείται να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα το πράξει ή έστω φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, δεν θα απομένει παρά η φιέστα τίτλου με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λίγες ημέρες μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ηττήθηκε στην Τούμπα κι έμεινε οριστικά εκτός τίτλου, αλλά σε ρόλο ρυθμιστή.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποφύγει την τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ίδιο στόχο έχει επίσης ο Παναθηναϊκός, παρά την παρουσία στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Άρη. Οι «πράσινοι» θέλουν να φτιάξουν την ψυχολογία τους ύστερα από τα δύο αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν έκαναν την καρέκλα του Φατίχ Τερίμ να τρίζει.

Αυτό ουδόλως απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που κερδίζοντας τα δυο προηγούμενα ντέρμπι θέλει να κάνει το 3Χ3, ελπίζοντας ταυτόχρονα σε ένα «δώρο» από τον Ολυμπιακό.

Πριν από τα δύο ντέρμπι θα έχει προηγηθεί (18:00) η συνάντηση ανάμεσα στη Λαμία και τον Άρη, στο «Αθ. Διάκος», που βαθμολογικά είναι εντελώς αδιάφορη.

Οι γηπεδούχοι θα ήθελαν να κάνουν φινάλε σεζόν στην έδρα τους με την πρώτη νίκη τους στα πλέι οφ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διατηρήσουν το ρυθμό τους ενόψει του τελικού.

Η βαθμολογία (σε 34 αγώνες): ΑΕΚ 75, ΠΑΟΚ 74, Παναθηναϊκός 71, Ολυμπιακός 70, Άρης 51, Λαμία 35.