Skip to main content

Το BBC θα μεταδίδει δωρεάν τους αγώνες του Κυπέλλου Αγγλίας

Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Η συμφωνία είναι τετραετούς διάρκειας και θα ξεκινήσει από την αγωνιστική περίοδο 2025-26

Το BBC έκλεισε συμφωνία για την προβολή των αγώνων του Κυπέλλου Αγγλίας δωρεάν για τέσσερα χρόνια, με εκκίνηση την αγωνιστική περίοδο 2025-26.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι το BBC Sport θα προβάλλει 14 αγώνες ανά σεζόν, σε μια «συναποκλειστική» συμφωνία με την TNT Sports.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα μεταδίδει ζωντανά δύο αγώνες από κάθε γύρο μέχρι τους προημιτελικούς, έναν ημιτελικό και τον τελικό.

Η συμφωνία, που σημαίνει ότι το ITV δεν θα μεταδίδει πια τη διοργάνωση από τη σεζόν 2025-26, θα επιτρέψει επίσης στο BBC να έχει highlights και ψηφιακά κλιπ σε όλες τις πλατφόρμες του.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το BBC θα συνεχίσει να είναι ένας από τους συνεργάτες εκπομπής του Κυπέλλου Αγγλίας της Emirates, στο πλαίσιο αυτής της νέας συμφωνίας με την TNT Sports», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπέλινγχαμ.

«Ήταν πάντα πρόθεσή μας να διασφαλίσουμε ότι αυτή η πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση θα ήταν προσβάσιμη σε όλους και αυτή η νέα συνεργασία μετάδοσης θα επιτρέψει στους οπαδούς να δουν περισσότερους από τους αγώνες της από την έναρξη της σεζόν 2025-26».

Ο προσωρινός διευθυντής του BBC Sport, Φίλιπ Μπέρνι, πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι λαμπρά νέα και, μαζί με την πρόσφατη παράτασή μας στην Premier League και τα highlights του Champions League που έρχονται φέτος, σημαίνει ότι το BBC Sport θα προσφέρει στους φιλάθλους κορυφαίας ποιότητας αναλύσεις, σχόλια και κάλυψη των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων δωρεάν και περιεχόμενο προσβάσιμο για όλους».

Η TNT Sports προχώρησε σε νέα συμφωνία για τη μετάδοση αγώνων του Κυπέλλου Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, με το (τετραετές) deal να εκτιμάται σε περισσότερα από 260 εκατομμύρια λίρες, αύξηση περίπου 15% σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία, που όσον αφορά στο Κύπελλο Αγγλίας μοιράζεται μεταξύ των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών BBC και ITV, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν τηλεοπτικούς αγώνες της διοργάνωσης για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν και για την περίοδο 2024-25.

Παλαιότερα γνωστό ως BT Sport, το TNT Sports είναι μια κοινοπραξία 50/50 μεταξύ του BT Group και της Warner Bros Discovery. Η ομάδα των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών μετονομάστηκε σε TNT Sports το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τα κανάλια Eurosport της Discovery θα ενσωματωθούν στη φίρμα έως το 2026.

Η FA επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι οι αγώνες-ρεβάνς του πρώτου γύρου θα καταργηθούν από τη σεζόν 2024-25 ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας για την αναδιάρθρωση της διοργάνωσης.