Skip to main content

Ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ υπάρχει απόψε σύγκρουση «Δικέφαλων» στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν εκτός με Άρη και Λαμία

Η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και των λοιπών ευρωπαϊκών εισιτηρίων συνεχίζεται σήμερα με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στο πρόγραμμα της οποίας δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής των «Δικέφαλων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» μεσοβδόμαδα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να τεθεί επικεφαλής στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

Η Ένωση έχασε την κορυφή και ταυτόχρονα ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 συνεχείς αγώνες απέναντι στους άλλους τέσσερις «μεγάλους».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, πάντως, θα βρεθεί στην κορυφή με νίκη απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα προσπαθήσει να διακόψει την αρνητική γι΄ αυτήν παράδοση στην OPAP Arena.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στο πίσω μέρος του μυαλού και το παιχνίδι που έπεται με την Κλαμπ Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League.

Σημαντικό παιχνίδι θα φιλοξενήσει και το «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου θα συγκρουστεί το ζευγάρι του εφετινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, Άρης και Παναθηναϊκός. Ο Άρης γνώρισε στο Φάληρο την πρώτη ήττα στη διαδικασία των πλέι οφ (από τον Ολυμπιακό) αλλά παραμένει πολύ ισχυρός στην έδρα του.

Από την πλευρά τους, οι «Πράσινοι» το πηγαίνουν «μία ζέστη, μία κρύο», καθώς την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ ακολούθησε η νίκη επί της ΑΕΚ, οπότε η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αναζητεί την αγωνιστική συνέπεια.

Τέλος, ο Ολυμπιακός έχει αποστολή στο «Αθανάσιος Διάκος» απέναντι στην Λαμία, η οποία τον είχε υποχρεώσει σε ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προέρχεται από δύο πολύ καλές εμφανίσεις, απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη, αλλά σήμερα ο Βάσος τεχνικός θα κάνει ροτέισον (εκτός αποστολής Κάρμο, Τσικίνιο, Φορτούνης) ενόψει του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε για το Conference League

Η Λαμία προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική στα πλέι οφ αλλά ακόμα δεν έχει συλλέξει βαθμό στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, είχε καλή παρουσία στους εκτός έδρας αγώνες της στη Θεσσαλονίκη με Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται τη νίκη για να επωφεληθεί από ενδεχόμενες απώλειες των πρωτοπόρων.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 7 Απριλίου):

  • 17:00 Λαμία-Ολυμπιακός
  • 19:30 Άρης – Παναθηναϊκός
  • 20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία:

  • ΠΑΟΚ              66
  • ΑΕΚ                 65
  • Παναθηναϊκός 62
  • Ολυμπιακός    60
  • Άρης               48
  • Λαμία              34