Skip to main content

Πέρασε από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν επί του Ερυθρού Αστέρα με 89-86, έχοντας ως κορυφαίο τον Μόουζες Ράιτ που έκανε ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έκανε απόψε το καθήκον του στο Βελιγράδι. Σε ένα παιχνίδι-ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 89-86, έφτασαν στο 21-12 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στη πρώτη εξάδα που οδηγεί απευθείας στα play offs της Euroleague, περιμένοντας συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ελπίζει στην κατάληψη της τέταρτης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρα.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, προηγήθηκε γρήγορα με 10-2 και το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου τον βρήκε στο +9, 23-14.

Στο δεύτερο ο Ερυθρός Αστέρας κι έχοντας τον Χάνγκα σε εξαιρετική κατάσταση(15 πόντους με 4/5 τρίποντα), ισορρόπησε το ματς και το ημίχρονο έκλεισε στο 42-39 υπέρ των «ερυθρολεύκων’».

Οι Σέρβοι συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που δεν έβρισκε λύσεις στην άμυνα και οι γηπεδούχοι στο 30′ ήταν μπροστά στο σκορ με 64-63 δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σε ένα δεκάλεπτο, στο οποίο ο Μόουζες Ράιτ πήρε το… όπλο του και έβαλε σε ρόλο οδηγού τον Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός σέντερ με οκτώ πόντους μέσα σε τέσσερα λεπτά έφτασε την ομάδα του στο +6, 75-69, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Οι Πειραιώτες, όμως, δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έφερε τον ματς στον πόντο, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε(81-82).

Σε εκείνο το σημείο ο Ράιτ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό(84-81) αλλά ο Χάνγκα με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Ράιτ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με τρίποντο 47” πριν το τέλος, έκανε το 87-84 για τον Ολυμπιακό.

Ο Γκεντράϊτις αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης, ο Λονγκ έχασε τις δύο βολές, ο Μπολομπόι μείωσε σε 86-87, με τις εύστοχες βολές του Γουόκαπ να… καθαρίζουν το ματς και να διαμορφώνουν το τελικό 89-86 υπέρ του ελληνικού συλλόγου.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ράιτ με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ ενώ Παπανικολάου και Γουόκαπ είχαν από 12 πόντους. Δέκα πόντους και 6 ασίστ από τον Γκος.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89.