Skip to main content

Ο Άγιαξ απέλυσε τον νέο γενικό διευθυντή του

Ο αξιωματούχος τέθηκε σε αναστολή για φερόμενη διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών και το Εποπτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την απόλυσή του

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε σήμερα (2/4) την αναστολή καθηκόντων του νέου γενικού διευθυντή του, Άλεξ Κρους, ο οποίος προσλήφθηκε στις 15 Μαρτίου!

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού το Εποπτικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Κρους είχε αγοράσει περισσότερες από 17.000 μετοχές του Άγιαξ μια εβδομάδα πριν από από τη δημοσίευση του ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου 2023», εξήγησε ο ολλανδικός σύλλογος σε δελτίο Τύπου.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο χρησιμοποίησε εξωτερικές νομικές συμβουλές, οι οποίες δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να διέπραξε συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Η διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών είναι ποινικό αδίκημα».

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι», αντέδρασε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Μίκαελ φαν Πράαγκ. «Μια τέτοια παραβίαση του νόμου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από μια εισηγμένη εταιρεία, ειδικά όταν εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλος».

Ο ολλανδικός σύλλογος ανακοίνωσε την επικείμενη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης «για να ακούσει τους μετόχους σχετικά με το σχέδιο απόλυσης. Στη συνέχεια, το Εποπτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την απόλυση».

Αυτή η σεζόν είναι σίγουρα πολύ περίπλοκη για τον Άγιαξ, που βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, 28 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

Η διάσημη ολλανδική ομάδα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και έχει κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω από τα 190 εκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr