Skip to main content

Η Θέλτα απέλυσε τον Ράφα Μπενίτεθ

Ο Ισπανός τεχνικός είχε προσληφθεί από τον σύλλογο της Γαλικίας το περασμένο καλοκαίρι

Ο Ράφα Μπενίτεθ απολύθηκε από τη θέση του προπονητή της Θέλτα Βίγκο ύστερα από λιγότερο από μια σεζόν στην θητεία του.

Η ήττα των Γαλιθιανών (0-4) από τη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή αφήνει τον σύλλογο μόλις μία θέση και δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη La Liga.

Ο 63χρονος Μπενίτεθ κέρδισε μόνο πέντε από τους 28 αγώνες του πρωταθλήματος ως επικεφαλής της Θέλτα, την οποία είχε αναλάβει το  περασμένο καλοκαίρι.

Ο σύλλογος ευχαρίστησε τον τεχνικό και το επιτελείο του σε δήλωσή του την Τρίτη, τονίζοντας την «ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό» τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στον επόμενο αγώνα της στη La Liga η Θέλτα αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη, που είναι τέσσερις βαθμούς πάνω της.

Ο Μπενίτεθ ήταν προπονητής της Λίβερπουλ για έξι χρόνια μεταξύ 2004-2010, κατακτώντας το Champions League το 2005. Ανέλαβε την άλλη ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τον Ιούνιο του 2021, αλλά απολύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μετά από εννέα ήττες σε 13 αγώνες.

Είχε επίσης μια τριετία στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, οδηγώντας τον σύλλογο σε άνοδο στην Premier League το 2016-17, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μπενίτεθ έχει επίσης εργαστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, την Νάπολι, την Ίντερ και την Βαλένθια, ενώ είχε μια σύντομη περίοδο ως προσωρινός προπονητής της Τσέλσι, με την οποία κατάκτησε το Europa League το 2013.