Η άνοδος της Σαουδικής Αραβίας θυμίζει, από πολλές απόψεις, εκείνη του Κατάρ στις αρχές της δεκαετίας του 1910. Η διαφορά είναι η πρόσληψη αρκετών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από σαουδαραβικούς συλλόγους, χάρη στην οικονομική δύναμη του κρατικού επενδυτικού ταμείου PIF.
Πρόκειται για μια σύγκριση που σύντομα θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε μια πραγματική, άμεση σύγκρουση. Μάλιστα, όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα RMC Sport, η Ligue 1 θα μπορούσε στο μέλλον να έχει δύο μεγάλες δυνάμεις πυρός στο πρωτάθλημά της.
Από τη μια πλευρά η Παρί Σεν Ζερμέν της Qatar Investment Authority και από την άλλη η Μονακό που κατέληξε στο στόχαστρο της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Μαρσέιγ, με επαφές που εν τέλει δεν ευοδώθηκαν με το κλείσιμο της συμφωνίας.
Η απόφαση του ιδιοκτήτη της Marjoram που κατέχει το 65% του συλλόγου των Μονεγάσκων, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, να βασιστεί στη Raine Group, την εταιρεία στην οποία στράφηκε ο Στίβεν Ζανγκ για την Ίντερ προκειμένου να αναζητήσει αγοραστές, ήταν είδηση στις αρχές του 2024.
Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της επενδυτικής τράπεζας έχουν φτάσει τρεις προσφορές, αλλά υπάρχουν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας που μπλέκουν τα χαρτιά. Ενδιαφέρον υπάρχει, όμως τη δεδομένη στιγμή δεν είναι για το 65% των μετοχών του Ρώσου ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ αλλά για το 35% της οικογένεια2 Γκριμάλντι, που βασιλεύει στο Πριγκιπάτο από τον 12ο αιώνα.
Η φημολογία, μάλιστα, κάνει λόγο για αρκετά έντονες συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες, τις οποίες πραγματοποίησε με τους Σαουδάραβες ο ίδιος ο Αλβέρτος Β΄ του Μονακό. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι εξαιρετικό, δεδομένων και των πολλών συμφωνιών που συνήψε η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας στο Πριγκιπάτο του Μονακό.
naftemporiki.gr