Skip to main content

Super League: Πρεμιέρα πλέι οφ με δύο ντέρμπι

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή ξεκινά σήμερα με ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο και τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

Με δύο ντέρμπι ξεκινούν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, καθώς στον Πειραιά θα διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων» και στην Τούμπα εκείνο της Θεσσαλονίκης, ενώ η ΑΕΚ έχει αποστολή στο «Αθανάσιος Διάκος» με την Λαμία.

Ύστερα από έναν μήνα με έξι νίκες σε έξι παιχνίδια, σε Super League και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League απομακρύνθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται απόψε να αποδείξουν ότι δεν ήταν παρά μια παρένθεση καθώς υποδέχονται τον Παναθηναϊκό (20:30), τον οποίο προσπέρασαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ, από την πλευρά τους, έφεραν τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην τέταρτη θέση.

Στην Τούμπα, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ περιμένει τον Άρη (21:00). Οι «ασπρόμαυροι» δεν τα κατάφεραν στο Ζάγκρεμπ, έχασαν (0-2) από τη Ντιναμό και θα πρέπει να κάνουν ανατροπή για να βρεθούν στους «8» του Conference League.

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Χαριλάου αλλά πανηγύρισαν μετά από 14 χρόνια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 18 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος ο Άρης αναδείχθηκε σε «κακό δαίμονα» του «Δικέφαλου» στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, καθώς έφυγε ισόπαλος 0-0 από την Τούμπα και νίκησε 2-1 στο «Βικελίδης».

Στο (κεκλεισμένων των θυρών) «Αθ. Διάκος» η Λαμία περιμένει την ΑΕΚ (17:00), από την οποία είχε ηττηθεί με 3-1 πριν από μερικές εβδομάδες. Για την ομάδα του Αλμέιδα ακολούθησε η απώλεια βαθμών στο Χαριλάου και της κορυφής.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Βόκολου πρέπει να συνεχίσει χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Καρλίτος, ο οποίος έφυγε για την Αστάνα, αλλά και μόνο η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι ήδη η μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.