Skip to main content

Χιμένεθ: Θέλαμε τον Λιβάγια ως το τέλος

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να διατηρήσει τον Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ, δήλωσε ο τεχνικός της Ένωσης στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA, παραμονή από κάθε αγώνα πρωταθλήματος κι εν προκειμένω εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης (20/2).

«Με τον Μάρκο έχουμε μάθει πολλά και οι δύο ο ένας από τον άλλον. Έγινε προσπάθεια να μείνει μέχρι το τέλος, το είχαμε συζητήσει και με τον πρόεδρο, αλλά ο Μάρκο είχε πάρει τις αποφάσεις του και εμείς έπρεπε να τις σεβαστούμε. Ευχήθηκα ό,τι καλύτερο στον ίδιο και την οικογένειά του γιατί είναι ένα καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής», είπε ο Χιμένεθ.

Ξεχωριστή μνεία έκανε στον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης: «Πρέπει να δώσω δημοσίως συγχαρητήρια στον Σιμόες για τη θέληση που είχε να βοηθήσει την ομάδα. Από τον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και μετά είχε κάποιες ενοχλήσεις. Όμως ο ίδιος ήθελε να βοηθήσει την ομάδα, ήθελε να παίζει. Είναι ένα καλό μάθημα για όσους θέλουν να γίνουν στο μέλλον ποδοσφαιριστές. Έτσι πρέπει να είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Επίσης, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στο ματς με την ΑΕΛ: «Μου άφησε και καλές και κακές εντυπώσεις. Έγιναν ατομικά λάθη, δεν επιτρέπονται να γίνονται τέτοια λάθη σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ποτέ δεν πρέπει να λείπει από την ΑΕΚ η ψυχή».

Αναφορικά με τους τραυματισμούς τον τελευταίο μήνα, ο Χιμένεθ είπε: «Φαίνεται πως κάτι λείπει όταν αρχίζουν και τραυματίζονται τόσο πολλοί ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που απαιτείται να λειτουργήσουν σε υψηλή ένταση. Μιλάμε για μία περίπλοκη χρονιά και με τις απουσίες που έχουμε η κατάσταση έως το τέλος της σεζόν θα είναι δύσκολη. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσω μόνο νεαρούς ή να σκέφτομαι μόνο την επόμενη χρονιά. Όμως δεν μπορώ να επικεντρωθώ μόνο σε αυτό».

Όσο για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης; «Ο Αστέρας έχει πολλούς παίκτες από τη Σεγούντα Ντιβιζιόν, είναι ομάδα ανταγωνιστική και θα μπει στον αγώνα για να κερδίσει κάτι. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η Β΄ κατηγορία της Ισπανίας, όπως και η Β΄ Αγγλίας είναι από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα».