Skip to main content

Ο Χέντερσον αφήνει τη Σαουδική Αραβία για τον Άγιαξ

Ο Άγγλος διεθνής μέσος φεύγει από τη χώρα του Κόλπου μόλις έξι μήνες μετά τη μεταγραφή του

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έφτασε σε συμφωνία με την Αλ Ετιφάκ για να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Σαουδικής Pro League και είναι κοντά στο να ενταχθεί στον Άγιαξ, λένε πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Η αποχώρηση του Χέντερσον από τη Σαουδική Αραβία έρχεται μόλις έξι μήνες μετά τη μετακίνησή του από το «Άνφιλντ», όπου ολοκλήρωσε τη 12ετή παραμονή του στη Λίβερπουλ τον περασμένο Ιούλιο για να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Χέντερσον έπαιξε σε 17 φορές στην SPL, καταγράφοντας τέσσερις ασίστ για την ομάδα που προπονεί ο πρώην συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, αλλά φεύγει στα μέσα της πρώτης του σεζόν.

«Είναι ωραίο να νιώθεις επιθυμητός. Ξέρω ότι ο Στίβι με ήθελε πολύ. Ξέρω ότι ο σύλλογος δεν ήθελε να φύγω και ήθελαν να προσπαθήσουμε και να χτίσουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο παίκτης.

Τον περασμένο Ιούνιο, το υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της χώρας επρόκειτο να αναλάβει τον έλεγχο τεσσάρων ομάδων στη Σαουδική Pro League: Αλ Αχλί, Αλ Ιτιχάντ, Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ.

Πολλές μεταγραφές υψηλού επιπέδου ακολούθησαν αυτήν την ανακοίνωση, με τους Καρίμ Μπενζεμά, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μεταξύ εκείνων που ενώθηκαν με την απόφαση του Χέντερσον.

Ο Άγιαξ, εν τω μεταξύ, αφού κατέγραψε πέρυσι το χειρότερο τερματισμό του στην Eredivisie (τρίτη θέση) από το 2008-09, ξεκίνησε αυτή τη σεζόν αποκαρδιωτικά.

Ο Μορίς Στάιν άντεξε μόνο 11 παιχνίδια ως επικεφαλής προπονητής προτού απολυθεί τον Οκτώβριο, με τον Άγιαξ προτελευταίο στο πρωτάθλημα να έχει κερδίσει μόνο πέντε βαθμούς από τα πρώτα επτά παιχνίδια του στην Eredivisie.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, βελτιώθηκαν δραστικά υπό την ηγεσία του Τζον Φαν΄τ Σχιπ. Από τον διορισμό του στις 30 Οκτωβρίου, ο Άγιαξ είναι αήττητος στο πρωτάθλημα κι έχει ανέβει στην πέμπτη θέση χάρη σε επτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννέα ματς, αλλά παραμένει 23 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν και 11 πίσω από τη δεύτερη Φέγενορντ, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League.