Skip to main content

Ντέρμπι κορυφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η αναμέτρηση στην OPAP Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον κατά τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Το αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (14/1, 20:30 – OPAP Arena) δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» οδηγούν την κούρσα στην κατάταξη ευρισκόμενοι στο +2 από την ΑΕΚ, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον ΠΑΟΚ και προέρχεται από το «διπλό» στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μεσοβδόμαδα, ωστόσο, οι σημερινοί αντίπαλοι υποχρεώθηκαν σε εντός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Ολυμπιακό και Άρη αντίστοιχα, με τις ρεβάνς να έπονται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, προκρίθηκε εις βάρος του Βόλου και άφησε πίσω την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη. Απόψε (20:30), η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα που προέρχεται από τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, πρώτη μετά την πρεμιέρα.

Ο Ολυμπιακός, στο -8 πια από την πρώτη θέση, θα παίξει στην Καισαριανή (17:00) με την Κηφισιά, που μετρά έξι ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια της, ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής θα ανοίξει η αναμέτρηση στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Άρη (15:00).

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό θα αναζητήσει την επιστροφή στις επιτυχίες υποδεχόμενος τον Βόλο, που μετρά τέσσερις συνεχείς ήττες μετά και από εκείνη με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.