Skip to main content

O Nτοριβάλ Τζούνιορ στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας

Αριστερά ο νέος τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας/ Φωτογραφία: São Paulo FC

Ο έμπειρος προπονητής αναλαμβάνει να οδηγήσει τη σελεσάο στο επερχόμενο Κόπα Αμέρικα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Η φυγή του Ντινίζ, σε συνδυασμό με την παραμονή του Κάρλος Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης, άφησαν κενή τη θέση του προπονητή στην Εθνική Βραζιλίας. Ένα κενό το οποίο θα καλύψει ο έμπειρος τεχνικός Ντοριβάλ Τζούνιορ.

Ο προπονητής της Σάο Πάουλο έλυσε το συμβόλαιό του για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, έχοντας δουλέψει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας.

«Πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός προσωπικού ονείρου, το οποίο κατέστη δυνατό μόνο λόγω της αναγνώρισης που έτυχα για το έργο που επιτελούσα στη Σάο Πάουλο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για όλη την αγάπη και την υποστήριξή τους», δήλωσε ο 62χρονος κόουτς.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (CBF) δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμφωνία, αλλά τόσο ο σύλλογος όσο και ο τεχνικός γνωστοποίησαν την κίνηση με δήλωσή τους.

Η Σελεσάο είχε συνδεθεί έντονα με την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι, αλλά ο Ιταλός επέκτεινε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως τον Ιούνιο του 2026.

Η ομοσπονδία χώρισε τους δρόμους της με τον υπηρεσιακό προπονητή Φερνάντο Ντινίζ την περασμένη Παρασκευή, μετά από μόλις δύο νίκες στους έξι αγώνες του στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας.

Ο Ντινίζ είχε συμβόλαιο ενός έτους, συνδυασμένο με τη θέση του στην πρωταθλήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε, αλλά αποχώρησε από την Εθνική ομάδα μετά την επιστροφή του Εντνάλντο Ροντρίγκες ως επικεφαλής της CBF.

Η Βραζιλία δεν είχε μόνιμο ομοσπονδιακό εκλέκτορα μετά την αποχώρηση του Τίτε (είχε περάσει πάνω από έξι χρόνια στη θέση), μετά την ήττα των «Αουριβέρντε» από την Κροατία στα πέναλτι, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο προπονητής της βραζιλιάνικης Εθνικής ομάδας κάτω των 20 ετών, Ραμόν Μενέζες, ήταν επικεφαλής για έξι μήνες πριν διοριστεί ο Ντινίζ τον Ιούλιο του 2023, με την Σελεσάο να έχει νικήσει σε μόλις τρεις από τους εννέα αγώνες της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ γνώρισε πέντε ήττες.

Η Βραζιλία έχασε τρία διαδοχικά παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 από την Ουρουγουάη, την Κολομβία και την Αργεντινή αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην έκτη θέση στην κατάταξη των προκριματικών της CONMEBOL.

Ο πρώτος αγώνας του Ντοριβάλ θα είναι ο φιλικός εναντίον της Αγγλίας στο «ΓουέμπλεΪ», στις 23 Μαρτίου. Πρώην αμυντικός μέσος, ο νέος κόουτς έχει μια προπονητική καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο τίτλος του Κυπέλλου Βραζιλίας ήταν ο τρίτος στην καριέρα του, μετά την κατάκτηση του τροπαίου με τη Σάντος και τη Φλαμένγκο το 2010 και το 2022 αντίστοιχα.

Το αποκορύφωμα της προπονητικής καριέρας του Ντοριβάλ ήταν ότι οδήγησε τη Φλαμένγκο στον τίτλο του Copa Libertadores το 2022, τρίτο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ντοριβάλ έχει προπονήσει επίσης τις Ατλέτικο Μινέιρο, Ατλέτικο Παραναένσε, Ιντερνασιονάλ, Βάσκο ντα Γκάμα, Φλουμινένσε και Παλμέιρας.

naftemporiki.gr