Skip to main content

Δήλωση προθέσεων από Γκοφ στο Auckland Classic

Η 19χρονη Αμερικανίδα διατήρησε τον τίτλο της στο τουρνουά «προθέρμανσης» ενόψει της Μελβούρνης νικώντας στον τελικό την Σβιτόλινα

Η Κόκο Γκοφf έκανε… προθέρμανση ενόψει Australian Open κερδίζοντας την Ελίνα Σβιτόλινα για να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Auckland Classic.

Η πρωταθλήτρια του US Open και Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε στον τελικό με 6-7/4, 6-3, 6-3 και κατέγραψε τον έβδομο τίτλο της στο WTA tour.

Η 19χρονη Γκοφ έχασε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ από την Ουκρανή, αλλά βελτιώνοντας ύστερα το ποσοστό στο πρώτο σερβίς της εξασφάλισε τη νίκη μετά από δύο ώρες και 35 λεπτά αγώνα.

Η Αμερικανή έφηβη απόκτησε έτσι την απαραίτητη ώθηση για το ταξίδι στη Μελβούρνη και το Australian Open, το πρώτο Grand Slam του 2024, που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

Η Γκοφ δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τον τέταρτο γύρο στο τουρνουά, αλλά έχει νικήσει στους 29 από τους τελευταίους 33 αγώνες της κι ελπίζει να οικοδομήσει πάνω σε ένα εκπληκτικό 2023, στο οποίο κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της, τον Σεπτέμβριο.

«Δεν ξέρω αν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενη με τον τρόπο που έπαιξα σήμερα», δήλωσε η Γκοφ μετά τη νίκη της.

«Από άποψη επιπέδου δεν ήταν σίγουρα ο καλύτερος αγώνας μου ή το καλύτερο επίπεδο αυτή την εβδομάδα, αλλά μερικές φορές όταν κερδίζεις χωρίς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, σε κάνει να νιώθεις πιο ικανοποιημένος».

naftemporiki.gr