Skip to main content

Κόλλησε στο Περιστέρι (0-0) ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα κυριάρχησε απόλυτα και κατέγραψε πολλές τελικές προσπάθειες αλλά γκολ δεν βρήκε

Μετά την ΑΕΚ νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ήταν η δεύτερη ομάδα της κορυφαίας τετράδας του πρωταθλήματος που έχασε βαθμούς κατά τη 15η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που ήταν «μονότερμα» για την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, η οποία πλήρωσε την επιθετική αφλογιστία της, κυριότερα την αστοχία του Ποντένσε που σε δύο φάσεις με την εστία μπροστά του είχε «ερασιτεχνικά» τελειώματα.

Η πειραϊκή ομάδα θα κλείσει το 2023 ισόβαθμη με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -2 από τον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων παραμένει αήττητη επί ημερών Ίλιτς στον πάγκο, μετρώντας τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Ο Μπρίνιτς ξεκίνησε βασικός αλλά η επιλογή του Καρβαλιάλ δεν δικαιώθηκε, καθώς ο νεαρός Κροάτης παραχώρησε τη θέση του στον Γιόβετιτς με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Το πρώτο είχε κυλήσει στη μετριότητα, χωρίς την πολύ μεγάλη φάση, αλλά η είσοδος του Μαυροβούνιου έδωσε άλλη ποιότητα στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Γιόβετιτς είχε συνεχή κίνηση, έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο που δημιούργησε προβλήματα στον Ατρόμητο σε κάποιες φάσεις, συνδυάστηκε με τους συμπαίκτες του και γενικά άλλαξε το παιχνίδι της ομάδας του, αν και πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι που έφτασαν κοντά στο γκολ, στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους.

Στο 53΄ και από γύρισμα του Γιουμπιτάνα από δεξιά ο Βαλένσια βγήκε πρώτος στη μπάλα και την έστειλε προς την εστία, αλλά ο Πασχαλάκης με ενστικτώδη επέμβαση τη βρήκε όσο χρειαζόταν και την έστειλε  στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο ο αγώνας έγινε μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν φουλ επίθεση με Ποντένσε, Μασούρα, Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί. Ο Ατρόμητος, πλέον, είχε παρατάξει «πούλμαν» μπροστά από την εστία του Τσιντώτα, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και αμυνόταν διαρκώς, δεχόμενος τεράστια πίεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει κοντά στο γκολ στο 76΄, όταν η κεφαλιά του Ρέτσου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 79΄ το σουτ του Ποντένσε από πολύ πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την πολιορκία ως το τέλος, αλλά πότε με λίγη καθυστέρηση, πότε με ηρωϊκές προσπάθειες καθώς η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο, ο Ατρόμητος άντεξε ως το τέλος.