Skip to main content

Ήττα από την Μακάμπι Χάιφα και πικρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» ηττήθηκε 2-1 στη Λεωφόρο από τους Ισραηλινούς και αποχαιρέτησε την Ευρώπη για φέτος

Ιδανικός αυτόχειρας απόψε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, καθώς παίζοντας για δύο αποτελέσματα πρόκρισης στο Conference League, έχασε από την Μακάμπι Χάιφα με 2-1 και αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA, τερματίζοντας στη τελευταία θέση του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» απείλησαν αρχικά με Αϊτόρ και Βιλένα αλλά στο 20′ ο Σένκεφελντ και ο Λοντίγκιν έκαναν τραγικό λάθος και ο Ντέιβιντ μόνος του μετά από σέντρα του Κορνούντ άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά απείλησαν μόνο με τον Ιωαννίδη στο 30′. Ο Κεούφ είχε την απάντηση και μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έκλεισε τους Ισραηλινούς στα καρέ τους αλλά προχώρησε σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Ιωαννίδης, Αϊτόρ και Μαντσίνι δεν κατάφεραν να τον νικήσουν και στο 74′ ο Τσέρι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα από την Χάιφα, έπειτα από μια καλή αντεπίθεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, μείωσε με τον Ιωαννίδη στο 89′ αλλά ήταν πολύ αργά για να προλάβει να βρει και δεύτερο γκολ που θα του έδινε τον πολυπόθητο βαθμό. Η Μακάμπι κράτησε μέχρι τέλους και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.