Skip to main content

Η Παρί Σ.Ζ. έχει κερδίσει σχεδόν 100 εκατ. από το φετινό Champions League

Αν προκριθούν στα προημιτελικά οι πρωταθλητές Γαλλίας θα συλλέξουν ακόμα 10,6 εκατομμύρια ευρώ

Αποσπώντας ισοπαλία από τη Ντόρτμουντ (1-1) το βράδυ της Τετάρτης στη Γερμανία, η Παρί Σεν Ζερμέν όχι μόνο επικύρωσε την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League αλλά είχε ένα μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η πρόκριση επέτρεψε στην πρωταθλήτρια Γαλλίας να κερδίσει επιπλέον 10,6 εκατομμύρια ευρώ: 9,6 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους συμμετοχής στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και 930.000 ευρώ για την ισοπαλία στη φάση των ομίλων (η νίκη αποτιμάται σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ).

Συμπεριλαμβανομένων του αρχικού μπόνους συμμετοχής (15,64 εκατ. ευρώ), του μπόνους αποτελεσμάτων περιόδου (17,06 εκατ. ευρώ), του μπόνους συντελεστή που υπολογίστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και της κατάταξης της UEFA (30,7 εκατ. ευρώ), καθώς και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (33 εκατ. ευρώ), η κατανομή για την Παρί Σεν Ζερμέν ανέρχεται σε 96,4 εκατομμύρια ευρώ μόνο σε αυτή τη φάση του τουρνουά. Για σύγκριση, η Λανς κέρδισε 52,87 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Παριζιάνοι θα προσπαθήσουν να μαζέψουν επιπλέον 10,6 εκατομμύρια με την πρόκριση στα προημιτελικά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να υπερκεράσουν τον αντίπαλο που θα γίνει γνωστός τη Δευτέρα, μετά την κλήρωση για τη φάση των «16».