Skip to main content

Η RedBird ενισχύει την οικογένεια Μπάρκλεϊ για να ανακτήσει την Telegraph

Η επιχείρηση RedBird IMI θα δανείσει την οικογένεια Μπάρκλεϊ για να αποπληρώσει χρέος περίπου 1,1 δισ. λιρών και να επανακτήσει την εφημερίδα

Η οικογένεια Μπάρκλεϊ έκανε νέα προσφορά για να ξαναπάρει την αγγλική εφημερίδα The Telegraph από τους Lloyds Banking Group Plc.

Το γράφει το Bloomberg, εξηγώντας ότι η προσφορά υποστηρίζεται από το RedBird IMI, την κοινοπραξία που γεννήθηκε από την ένωση του ταμείου του Τζέρι Καρντινάλε, RedBird Capital στο οποίο ανήκει η Μίλαν και την International Media Investments.

H RedBird IMI θα δανείσει χρήματα στην οικογένεια Μπάρκλεϊ για να της επιτρέψει να αποπληρώσει χρέος περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ).

Το επενδυτικό όχημα των μέσων ενημέρωσης διευθύνεται από τον πρώην πρόεδρο του CNN Τζεφ Ζούκερ και, επί του παρόντος, εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Lloyds κατάσχεσαν την Telegraph και το περιοδικό Spectator από την οικογένεια Μπάρκλεϊ τον Ιούνιο για να ανακτήσουν τα χρέη, μετακινώντας τα μέλη της οικογένειας από τις ανώτερες θέσεις τους και θέτοντας τις δραστηριότητες υπό ελεγχόμενη διοίκηση.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διορίστηκε για τη διαχείριση της διαδικασίας πώλησης της Telegraph Media Group Spectator.

Οι κεφαλές έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Κεν Γκρίφιν και ο διευθυντής του hedge fund Πολ Μάρσαλ συζήτησαν το ενδεχόμενο προσφοράς.

Ακόμα, επενδυτές από τη Μέση Ανατολή έχουν συνομιλήσει με την Daily Mail και την General Trust Plc για να υποστηρίξουν πιθανές προσφορές από τον αντίπαλο εκδότη.

naftemporiki.gr