Skip to main content

Επίθεση της La Liga στον Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο ισπανικός ποδοσφαιρικός φορέας πέρασε στην αντεπίθεση μετά από τις κατηγορίες του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά τις κατηγορίες του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν άργησε να έρθει η απάντηση από την ισπανική La Liga, η οποία έφτασε με επίσημη ανακοίνωση.

Το όργανο υπό την προεδρία του Χαβιέρ Τέμπας έκανε λόγο για «σοβαρές δηλώσεις, γεμάτες ψέματα και αβάσιμες, που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ».

Ειδικότερα, η La Liga εστίασε στις πολυάριθμες νομικές ενέργειες που παρουσίασε η Ρεάλ Μαδρίτης και από τις οποίες ο σύλλογος της πρωτεύουσας προφανώς βγήκε ηττημένος.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι όλοι οι σύλλογοι αξίζουν σεβασμό και ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ φαίνεται να «ξεχνά ότι στη La Liga, σύμφωνα με το καταστατικό της, οι αποφάσεις λαμβάνονται νόμιμα από συνδεδεμένους συλλόγους των οποίων τα μέλη εκλέγονται δημοκρατικά και σύμφωνα με το πλειοψηφικό σύστημα μέσω ψηφοφορίας».

Η La Liga εξηγεί ότι όλες οι συμφωνίες που υπογράφηκαν -με συνεχή αρνητική ψήφο της Ρεάλ Μαδρίτης- «στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της εμπορικής αξίας των δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των οπτικοακουστικών, καθώς και στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Νόμιμοι σκοποί που προφανώς δεν ωφελούν τα ιδιαίτερα σχέδιά τους όπως η Super League, έργο το οποίο, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν, έχει δικαστικά αναγνωριστεί ότι προκαλεί σύγκρουση συμφερόντων και σοβαρή ζημιά στα εθνικά πρωταθλήματα».

Ο ισπανικός ποδοσφαιρικός οργανισμός υπερασπίζεται επίσης τη μεγάλη συμφωνία με την CVC αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ και, σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας, στέλνει τις κατηγορίες πίσω στον αποστολέα, εξηγώντας ότι το ίδιο «φάνηκε στην αυτοσχέδια και μυστική ανακοίνωση της Super League. όταν θα έπρεπε να ήταν στα χέρια των αρμόδιων φορέων που θα ενέκριναν τη νέα μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Κλείνοντας, σχετικά με την ανάγκη για φθηνότερο ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, η La Liga απαντά ότι ο Florentino Perez «κάνει μια προφανή δημαγωγία σχετικά με την τιμή του ποδοσφαίρου στην τηλεόραση, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι δυνατό να παρακολουθούνται αγώνες με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα χάρη στις προσφορές από τους διαχειριστές. Από την άλλη, η La Liga δεν έχει τη δυνατότητα να καθορίσει την τιμή που χρεώνεται στους οπαδούς για το προϊόν».

naftemporiki.gr