Skip to main content

Νίκη για Νότιγχαμ στο ντεμπούτο του Βλαχοδήμου

REUTERS/Molly Darlington

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ επικράτησε 2-0 της Άστον Βίλα και δεν της επέτρεψε να μπει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ διέκοψε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη κι επικράτησε της Άστον Βίλα με 2-0 στο «Σίτι Γκράουντ» για την 11η αγωνιστική της Premier League, στερώντας στους φιλοξενούμενους μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Ταυτόχρονα, η ήττα τερμάτισε το αήττητο έξι αγώνων της Βίλα κι άφησε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στην πέμπτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφαία Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Φόρεστ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά φέτος και ανέβηκε 12η.

Η Φόρεστ δεν είχε κερδίσει κανένα παιχνίδι από τις αρχές Σεπτεμβρίου και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά, όταν ο Άντονι Ελάνγκα έκανε το σπριντ προς τα αριστερά κι έκοψε στον Χάρι Τόφολο, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο αμαρκάριστος Όλα Άινα σούταρε εύστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό.

Το γκολ ξύπνησε τους «Χωριάτες» που κυριάρχησαν στην κατοχή αλλά η Φόρεστ ήταν πολύ καλά οργανωμένη αμυντική, ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο ντεμπούτο του με τους «Κόκκινους» ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια κι ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Η Βίλα είχε έξι κόρνερ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, ενώ όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η Φόρεστ χτύπησε νωρίς στο δεύτερο.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, καλύτερος τερματοφύλακας στο Μουντιάλ 2022 και νικητής του βραβείου «Λεβ Γιασίν» την περασμένη Δευτέρα, προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι δυνατό σουτ του Ορέλ Μανγκαλά αλλά είδε την μπάλα να παίρνει ύψος και να αναπηδά μέσα από τη γραμμή της εστίας του, στο 47΄, για το τελικό 2-0 της Νότιγχαμ.