Skip to main content

Ο Λουτσέσκου αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο

Ο Ρουμάνος τεχνικός παραιτήθηκε αμέσως μετά τον αγώνα Ντιναμό Κιέβου-Σαχτάρ Ντόνετσκ, δύο ομάδες τις οποίες προπόνησε και τις οδήγησε σε τίτλους.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ρασβάν, αποσύρεται από τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ήττα της Ντιναμό Κιέβου του απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ομάδα που προπονούσε πολλά χρόνια στο παρελθόν.

«Ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Έχω δώσει ό,τι μπορούσα τα τελευταία 15 χρόνια στο ουκρανικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο 78χρονος Ρουμάνος τεχνικός στο τέλος του αγώνα στο Κίεβο.

«Δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε έτσι: ο πόλεμος, τα άδεια γήπεδα. Λεπτά σιωπής, σιωπής. Η Ντιναμό Κιέβου θα έχει ένα όμορφο μέλλον, αλλά δεν θα είμαι μέρος του. Εύχομαι ειρήνη και υγεία σε όλους».

Ο προπονητής διαβεβαίωσε ότι η παραίτηση θα ερχόταν ακόμη και σε περίπτωση νίκης και πως η κατάσταση της Ντιναμό δεν έχει καμία σχέση. Η κακή διάθεση του Λουτσέσκου έρχεται από μακριά και οφείλεται στις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται το ποδόσφαιρο στη χώρα, εδώ και μήνες.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το ουκρανικό ντέρμπι Ντιναμό Κιέβου-Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπως και πολλά άλλα ματς του πρωταθλήματος, παίχτηκε με όλους έτοιμους να τρέξουν στα υπόγεια καταφύγια σε περίπτωση συναγερμού βομβαρδισμού.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αποχαιρετά έναν κόσμο στον οποίο πρωταγωνιστεί για 60 χρόνια, πρώτα ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ρουμανίας, με τα κομπλιμέντα του Πελέ μετά από έναν αγώνα με τη Βραζιλία και μετά ως προπονητής, με δύο τίτλους στην Τουρκία και εννέα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου Κυπέλλου UEFA με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

naftemporiki.gr