Skip to main content

Ο νόμος του Κέιν

Με τον Άγγλο σέντερ φορ να φτάνει σε άλλο ένα χατ-τρικ φέτος η Μπάγερν διέλυσε με 4-0 την Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία και παρέμεινε στο κατόπι της Λεβερκούζεν.

Τρεις μέρες μετά τον εξευτελιστικό αποκλεισμό από τη Γ΄ Εθνικής κατηγορίας Σααρμπρίκεν (2-1) στο Κύπελλο Γερμανίας, η Μπάγερν Μονάχου έδωσε… «σόου» συντρίβοντας 4-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», για τη 10η αγωνιστική.

Οι Βαυαροί μετέτρεψαν το Klassiker σε επίδειξη ισχύος με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, στο πρόσωπο του οποίου η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρήκε τον επιθετικό που κάνει τη διαφορά και τον ηγέτη που της έλειπε.

Οι φιλοξενούμενοι Βαυαροί προηγούνταν με 2-0 μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξη του ντέρμπι με τα γκολ των Ουπαμεκανό (4΄) και Κέιν (9΄), αμφότερα από ασίστ του Σανέ.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας σφράγισε οριστικά τη νίκη των Βαυαρών στο δεύτερο ημίχρονο με δύο νέα γκολ, στο 72΄ και στο 90΄+3, χάρη στα οποία έφτασε ήδη τα 15 στην εφετινή Μπουντεσλίγκα!

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν έφτασε στους 26 βαθμούς και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν ενώ οι Βεστφαλοί, που έχασαν για πρώτη φορά φέτος, ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με την Στουτγάρδη στους 21 πόντους, αλλά με τους Σουηβούς να έχουν παιχνίδι λιγότερο.