Skip to main content

Απώλεια στην Καισαριανή για την ΑΕΚ

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ομάδα του Αλμέιδα σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και τελικά ισοφαρίστηκε στο τέλος από την Κηφισιά 

Απρόοπτη απώλεια βαθμών υπέστη η ΑΕΚ, μένοντας στο 1-1 με την Κηφισιά στο γήπεδο της Καισαριανής με την Κηφισιά, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ένωση βρίσκεται πλέον στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που νωρίτερα είχε νικήσει με 2-1 στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα.

Στο 8ο λεπτό, η ΑΕΚ πέτυχε γκολ που δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο Ελίασον έπιασε σουτ εκτός περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε και ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα, με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση είχε ευκαιρία να προηγηθεί, όταν μετά το τακουνάκι του Πόνσε ο Σιντιμπέ εκτέλεσε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 16΄, οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ελίασον έκανε τη σέντρα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 29ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Ελίασον όταν του ύψωσε την μπάλα ο Γιόνσον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό, κάτι που επιβεβαίωσε εν συνεχεία και το VAR.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν πιο απειλητικοί από την Κηφισιά και στο 42ο λεπτό η μπάλα, από προβολή του Ελίασον μετά το γύρισμα του Πισάρο από τα δεξιά, κατέληξε άουτ.

Η ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο κινητική μετά την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο και στο 58ο λεπτό, το αυτογκόλ του Μόργκαν Σναϊντερλάν, είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί η Ένωση με 1-0: ο Σιντιμπέ μετά την πάσα του Πισάρο κέρδισε τις κόντρες, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Γάλλου μέσου και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 66ο λεπτό ο Ελίασον έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Αναγνωστόπουλος έχασε την μπάλα και ο Λιβάι σούταρε από κοντά, για να βρει η μπάλα στο πόδι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 85ο λεπτό, η Κηφισιά «πλήρωσε» την αντίπαλό της για τις τόσες χαμένες ευκαιρίες, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σε φάση διαρκείας στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων» ο Βαφέας την έσπρωξε στα δίχτυα, για το 1-1.

Η Ένωση, που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία από τον Λαντρ, προσπάθησε για τη νίκη και έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 90΄+ 2΄ ο Γαλανόπουλος σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει ο Αναγνωστόπουλος.