Skip to main content

Πρώτη και καλύτερη στην Elite Round στην η Εθνική Παίδων

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια.

Πανηγυρική πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 κατάκτησε η Εθνική Παίδων, νικώντας και τη διοργανώτρια του 11ου προκριματικού ομίλου Ιταλία με 2-1 και κάνοντας το 3Χ3 στο γκρουπ.

Η ελληνική ομάδα δεν επαναπαύτηκε στο ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση (Elite Round), μετά τις νίκες απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία και το Σαν Μαρίνο.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όλα τα γκολ του αγώνα, που έγινε στο στάδιο «Τούλο Μοργκάνι» στο Φορλί, σημειώθηκαν με πέναλτι, ενώ υπήρξε και τέταρτη εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών».

Το σκορ άνοιξε από τα 11 βήματα ο Δαρβίρας στο 13΄, μετά από ανατροπή του Κωστούλα από τον Μαφεζόλι. Οι νεαροί «Ατζούρι» ισοφάρισαν στο 42΄ με τον ίδιο τρόπο και σκόρερ τον Μαϊοράνα, μετά την ανατροπή του Ντι Νούντζιο από τον Δαρβίρα.

Το δεύτερο γκολ της Εθνικής σημείωσε ο Κωστούλας στο 45΄, με νέο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και πάλι από τον Μαφεζόλι! Μόλις στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μαϊοράνα από τον Μπαταούλα, αλλά ο Λιμπεράλι αστόχησε.