Skip to main content

Στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση την επομένη του νικηφόρου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ Κέντρικ Ναν.

«Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το Ναν, το ινδικό ψωμί. Εμένα μου αρέσει ένα γλυκό το οποίο γίνεται από αυτό το ψωμί και είναι ινδικά pancakes φτιαγμένα από αυτό Ναν. Από σήμερα λοιπόν, ο αθλητής Ναν είναι μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας», ανέφερε το μήνυμα του μεγαλομετόχου.

Το όνομα του Ναν είχε ακουστεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι, ως υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού. Η υπόθεση δεν προχώρησε τότε γιατί ο παίκτης είχε προτεραιότητα ένα συμβόλαιο στο NBA και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλησαν να περιμένουν τόσο πολύ.

Τελικά δεν βρήκε αυτό που επιζητούσε και τις τελευταίες ημέρες στράφηκε στην Ευρώπη, με κερδισμένους τους «πράσινους».

Είναι γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1995, έχει ύψος 1,91 μέτρα και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Στο NBA έπαιξε για το  Μαϊάμι (2019-2021), τους Λέικερς (2022/23) και την Ουάσινγκτον (2022/23).

Έγραψε συνολικά σε 193 παιχνίδια με μέσο όρο 12,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, με 36,2% στα τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής.