Skip to main content

Η Σίτι μετέτρεψε σε… πάρτι το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Χαώδης η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους πρωταθλητές να κάνουν επίδειξη δύναμης στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ στο «Ολντ Τράφορντ» και βοήθησε τη Μάντσεστερ Σίτι να θριαμβεύσει με 3-0 στο κάστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στην Premier League.

Η ομάδα του «τρεμπλ», υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι τρίτη στη βαθμολογία με 24 βαθμούς, δύο πίσω από την πρωτοπόρο Τότεναμ. Η Γιουνάιτεντ, για την οποία ήταν η πρώτη ήττα ύστερα από τέσσερις αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, είναι όγδοη με 15 βαθμούς.

Ο Χάαλαντ, του οποίου τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν ισοδυναμούν με τη συνολική επίδοση τερμάτων της Γιουνάιτεντ, άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 26ο λεπτό, όταν το VAR έδειξε τον Ράσμους Χόιλουντ να «κατεβάζει» τον Ρόδρι.

Η Σίτι κυριάρχησε πλήρως απέναντι στη σοκαρισμένη Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε ξανά λίγο μετά την έναρξή του (49΄), όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα πέρασε μια πάσα στο πίσω δοκάρι και ο Χάαλαντ την έστειλε στα δίχτυα του Ονάνα.

Ο Φιλ Φόντεν πρόσθεσε ένα τρίτο γκολ από κοντά στο 80΄, αφού προηγουμένως ο Αφρικανός τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε αποκρούσει ένα σουτ του Ρόδι στέλνοντας την μπάλα  στα πόδια του Χάαλαντ και από εκεί σε ασίστ προς τον Φόντεν.

Αποτελέσματα και σκόρερ (Κυριακή 29/10):

  • Γουέστ Χαμ-Έβερτον 0-1 (51΄ Κάλβερτ-Λιούιν)
  • Άστον Βίλα-Λούτον 3-1 (17΄ ΜακΓκιν, 49΄ Ντιαμπί, 62΄ αυτ. Λόκγιερ – 82΄ αυτ. Μαρτίνες)
  • Μπράιτον-Φούλαμ 1-1 (26΄ Φέργκιουσον – 65΄ Παλίνια)
  • Λίβερπουλ-Νότιγχαμ 3-0 (31΄ Ζότα, 35΄ Νούνιες, 77΄ Σαλάχ)
  • Μάντσεστερ Γ.-Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (26΄ πεν., 49΄ Χάαλαντ, 80΄ Φόντεν)