Skip to main content

Η Τζένι Ερμόσο μπορεί να χαμογελάσει ξανά…

REUTERS/Susana Vera

Η Ισπανίδα διεθνής επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μετά την υπόθεση Ρουμπιάλες και σημείωσε το νικητήριο γκολ της «Ρόχα» εναντίον της Ιταλίας.

Η Τζένι Ερμόσο επέστρεψε στην Εθνική Ισπανίας για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο του Λουίς Ρουμπιάλες και ήταν καθοριστική, καθώς σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό του αγώνα με την Ιταλία, για το Women’s Nations League.

Ο Ισπανίδα διεθνής αντικατέστησε τη Μαριόνα Καλντεντέι στο 68ο λεπτό του αγώνα της Παρασκευής, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 0-0. Στη συνέχεια έκρινε το παιχνίδι σκοράροντας από κοντά αφού πήρε το ριμπάουντ, για να πανηγυρίσουν μαζί της οι συμπαίκτριές της.

Ήταν η πρώτη της εμφάνιση για την Εθνική ομάδα από τότε που ο Ρουμπιάλες τη φίλησε μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, ένα περιστατικό που πυροδότησε αναταραχή και ποινική έρευνα.

Η επιθετικός είχε μείνει εκτός της πρώτης αποστολής που είχε ανακοινώσει η νέα τεχνικός της «Ρόχα», Μόνστε Τομέ, στις 18 Σεπτεμβρίου, για να «την προστατεύσει», όπως είπε η προπονήτρια, αλλά στη συνέχεια κλήθηκε για τους αγώνες του Nations League με Ιταλία και Ελβετία.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, η Ερμόσο είπε: «Τι καλύτερη χαρά από το να νιώσω ξανά καλά, να πετύχω το νικητήριο γκολ. Τώρα μπορώ μόνο να χαμογελάσω».

Ερωτηθείσα τι ένιωσε όταν σημείωσε το νικητήριο γκολ, απάντησε: «Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα… η ζωή μερικές φορές σου κάνει μικρά δώρα. Έχω σκεφτεί πολλούς ανθρώπους που ήταν πίσω μου αυτό το διάστημα. Είμαι χαρούμενη, γιατί χάρη σε αυτούς απόλαυσα ξανά το ποδόσφαιρο».

Η κατ;aθεση της Ερμόσο νωρίτερα αυτό το μήνα στους εισαγγελείς που διερευνούσαν εάν το φιλί του Ρουμπιάλες συνιστά έγκλημα σεξουαλικής βίας διέρρευσε και μεταδόθηκε στην ισπανική τηλεόραση.

«Δεν μου αξίζει να το έχω ζήσει όλο αυτό», είπε. «Ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσω να φύγω από το σπίτι. Έπρεπε να φύγω από τη Μαδρίτη για να μην έχω αυτή την πίεση. Γιατί πρέπει να κλαίω σε ένα δωμάτιο όταν δεν έχω κάνει τίποτα;», αναρωτήθηκε.

Η Ερμόσο είπε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά ο Ρουμπιάλες επιμένει ότι ήταν και υποστήριξε ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση του για να πει την αλήθεια».