Skip to main content

Σε εξέλιξη η απολογία του Ολυμπιακού

Intime News/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Η πειραϊκή ΠΑΕ απολογείται στον αθλητικό δικαστή για τη διακοπή του αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διακόπηκε στο 50ό λεπτό μετά από τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας.

Κατηγορούμενοι είναι οι «ερυθρόλευκοι», ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει να παρέμβει ως έχων έννομο συμφέρον και ζητεί τιμωρία των «ερυθρόλευκων» ως υπαίτιων της διακοπής, όπως και την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της.

Η πειραϊκή ομάδα θα απολογηθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’, 2 περ. α’, β’ ιι, 3 περ. Ι α’, ε’, ΙΙ περ.β, ΙΙΙ, 4 περ. α’ , παρ.6 περ. β, δ, στ, του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ.3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ».

Το άρθρο 15 ΙΙ (β) προβλέπει ότι αν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο, στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 150.000 ευρώ.

Αν υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, εκτός του προαναφερόμενου προστίμου επιβάλλεται κατακύρωσή του υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ήδη την ευνοούσε), αφαίρεση ενός βαθμού και τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές.