Skip to main content

Μαρτίνεθ: Πρέπει να παίξουμε τέλεια με τη Γουέστ Χαμ

Ο τεχνικός της Ολυμπιακού χαρακτήρισε το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι με τους Άγγλους ως το πιο δύσκολο της χρονιάς ως τώρα.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποδώσει κοντά στο τέλειο αν θέλει να νικήσει αύριο (26/10, 19:45) τη Γουέστ Χαμ στο «Γ. Καραϊσκάκης», τόνισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε τον αγώνα με τη λονδρέζικη ομάδα ως τον πιο «δύσκολο και απαιτητικό» που έχει δώσει η ομάδα του μέχρι τώρα από την έναρξη της περιόδου, και όχι μόνο στο Europa League και τον Α΄ όμιλο, όπου μετέχει μαζί με τα «Σφυριά».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα τονίζοντας πως έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που παίζει με σιγουριά και δίνει τη ψυχή του σε κάθε αγώνα.

«Η ομάδα εξελίσσεται, βελτιώνεται συνεχώς και είναι έτοιμη πάντα για το επόμενο παιχνίδι. Το ματς με την Γουέστ Χαμ είναι πολύ απαιτητικό, απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλο του ομίλου. Έχουμε 24 ώρες μέχρι να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και έχουμε αυτοπεποίθηση», σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός.

Ύστερα, αναφέρθηκε στον αντικαταστάτη του Ντόη: «Λάθη κάνουν όλοι οι παίκτες του κόσμου, το ίδιο έγινε και στους αγώνες του Champions League χθες, με ποδοσφαιριστές που κοστίζουν 80 και 100 εκατ. ευρώ. Εμάς μας απασχολούν τα λάθη μας και δουλεύουμε να τα βελτιώσουμε. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να νικήσουμε. Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα γιατί μεσολαβούν 24 ώρες, όλοι ξέρετε πως έχουμε δύο επιλογές για το κέντρο της άμυνας».

Όσο για τη Γουέστ Χαμ και τις αλλαγές που είναι πιθανό να κάνει; «Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε το Conference League και ξέρουμε ότι κάνει αρκετές αλλαγές από ματς σε ματς.

Με απασχολεί περισσότερο η δική μου ομάδα, να παίξουμε έξυπνα. Φέτος έχουμε κατακτήσει κάτι πολύ σημαντικό, να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα παίζει με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, με την ψυχή του. Όλοι μαζί, εμείς, η ομάδα και ο κόσμος θα είναι εδώ, τέτοια παιχνίδια είναι ιδιαίτερα και όλοι θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται από τα πέντε γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του σε δύο αγώνες, είπε: «Συμφωνώ πως κάνουμε λάθη και θα πρέπει να μειωθούν. Υπάρχουν πράγματα να δουλέψουμε, έχουμε νέα ομάδα, έχουμε πολλά να μάθουμε και να συνηθίσουμε σε ματς που πρέπει να αντέχεις με 10 παίκτες ή να κρατάς ένα αποτέλεσμα ή όταν δεν σκοράρεις στο πρώτο μέρος.

Την Πέμπτη θα παίξουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που στην αρχική ενδεκάδα έχει πέντε παίκτες πάνω από 1.90μ. Εμείς θα πρέπει να δούμε τα δικά μας προτερήματα, έχουμε τις δικές μας δυνάμεις και πιστεύουμε σε αυτές».

Αναφορικά με τα «κατάλοιπα» του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Θα σταθώ σε κάτι που έλεγε ο Ντελ Μπόσκε “ό,τι γίνεται, είναι για καλό και περνάει”. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο στόχο μας και όλες τις δυσκολίες τις χρησιμοποιούμε για καλό. Αυτό που θέλουμε φυσικά είναι να κερδίσουμε το ματς».

Ερωτηθείς για το εάν οι παίκτες του επηρεάζονται από τη στιγμή που βρίσκονται πίσω στο σκορ, απάντησε: «Σε μία χρονιά μπορεί να συμβούν πολλά, να μην κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος. Θέλουμε να σκοράρουμε πρώτοι και για αυτό δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, δεν θέλουμε να χαρίζουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους μας.

Πιο σημαντικό όμως είναι να μπορείς να χειρίζεσαι τα ματς και να κερδίζεις. Όταν έχεις εμμονή μόνο να μην δεχτείς γκολ είναι κάποιες φορές χειρότερο. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε ώστε να αντέχουμε, να διαχειριζόμαστε τα ματς και να παίρνουμε το ζητούμενο, που είναι η νίκη».