Skip to main content

Η Μάντσεστερ Σ. καταδίκασε τη στάση των οπαδών απέναντι στον Μπόμπι Τσάρλτον

REUTERS/Murad Sezer

Οι «Πολίτες» στηλίτευσαν τις φωνές που ακούστηκαν στη διάρκεια της απότισης φόρου τιμής στον μεγάλο Άγγλο ποδοσφαιριστή.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μπόμπι Τσάρλτον, που πέθανε το Σάββατο, έλαβε μεγάλους φόρους τιμής όχι μόνο σε όλη την Αγγλία και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Σίτι, ιστορικής αντιπάλου των «Κόκκινων Διαβόλων».

Αυτό όμως δεν φάνηκε να τους ευχαριστεί όλους, αφού στο στάδιο «Έτιχαντ» ακούστηκαν μερικές κοροϊδευτικές φωνές, πάνω από το όριο, για τον θάνατο του νικητή της Χρυσής Μπάλας (1966).

Μια στάση που καταδίκασαν σθεναρά οι «Πολίτες», οι οποίοι δημοσίευσαν δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από το Sky Sport News, στο οποίο ανακοίνωσαν ότι «ο σύλλογος καταδικάζει αυτές τις φωνές με τη μεγαλύτερη σταθερότητα και ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη από την οικογένεια και τους φίλους του Σερ Μπόμπι και όλη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Σε μια χώρα που δεν συμβιβάζεται με τα αφιερώματα τα οποία απονέμονται σε θρύλους, η Σίτι σκοπεύει να ρίξει φως σε αυτά τα γεγονότα.

Οι Skyblues υπενθυμίζουν ότι ενθαρρύνουν την κοινή χρήση «οποιασδήποτε πληροφορίας που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την έκδοση ειδοποιήσεων απαγόρευσης».

Αν κι αυτές οι πράξεις μοιάζουν περισσότερο με μεμονωμένα περιστατικά, η Σίτι δεν σκοπεύει να το αφήσει να περάσει έτσι και διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της βρίσκονται επί ποδός για να βρουν τους ενόχους.

Μεγάλη αντίδραση λοιπόν από τη Σίτι, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον σερ Μπόμπι, στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

naftemporiki.gr