Skip to main content

Η Premier League επιστρέφει στα γήπεδα παραμονή Χριστουγέννων

Ο αγώνας ανάμεσα στη Γουλβς και την Τσέλσι προγραμματίζεται για τις 24 Δεκεμβρίου, κάτι που είχε να συμβεί 28 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1995.

Η Premier League ετοιμάζεται να επιστρέψει στα γήπεδα την παραμονή των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά από το 1995. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Telegraph, ο αγώνας της Γουλβς με την Τσέλσι θα μπορούσε να είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί στις 24 Δεκεμβρίου, μετά από 28 χρόνια.

Ωστόσο, το αγγλικό πρωτάθλημα έχει αναβάλει τα σχέδιά του να ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία του αγώνα, καθώς ακόμη οριστικοποιεί το καλαντάρι των εορτών. Η πρόταση για να μεταφερθεί ο αγώνας για τις 24 Δεκεμβρίου έγινε αυτή την εβδομάδα και αν υλοποιηθεί, θα είναι ο μοναδικός που θα διεξαχθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ένα θέμα στο τραπέζι παραμένει το πώς θα ληφθεί η απόφαση, ιδιαίτερα από τους οπαδούς της Τσέλσι που θα πρέπει να ταξιδέψουν. Η ιδέα για παιχνίδι παραμονή των Χριστουγέννων είχε ήδη συζητηθεί το 2017, αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε μετά από πίεση από βουλευτές και οπαδούς, που ανησυχούσαν για το πιθανό ταξιδιωτικό χάος.

Ο μόνος αγώνας στην ιστορία της σύγχρονης Premier League που έγινε στις 24 Δεκεμβρίου ήταν η νίκη της Λιντς με 3-1 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1995.

Πηγές κοντά στην Premier League, ωστόσο, εξήγησαν ότι οι αποφάσεις για τον προγραμματισμό βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της οριστικοποίησης. «Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να είναι οριστικό», είπε μια πηγή στην Telegraph.

«Δεν σχετίζονται όλες οι αλλαγές μόνο με τις επιθυμίες των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, κάποιες γίνονται λόγω αποφάσεων της τοπικής αρχής και κάποιες θα μπορούσαν να αφορούν άλλες διοργανώσεις».

Επιπλέον, πάντοτε σύμφωνα με την Telegraph, για την Premier League θα υπήρχε επίσης η προοπτική μετακίνησης ορισμένων αγώνων από τις 30 στις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες ταξιδιωτικές δυσκολίες.

naftemporiki.gr