Skip to main content

Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο

Το πρωτάθλημα ξανάρχισε μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες με το ελληνικό clasico και την ΑΕΚ να έχει αποστολή στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα.

Το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας άνοιξε την Παρασκευή με τη συνάντηση Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

Εκτός της παραμέτρου του γοήτρου, που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων, το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» (22/10, 19:30) έχει (ως συνήθως) μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Με νίκη των «ερυθρόλευκων» η διαφορά από τους «πράσινους» θα ανοίξει στους έξι βαθμούς, ενώ με επιτυχία του «τριφυλλιού» θα εκμηδενιστεί.

Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή έχει η ΑΕΚ στην Τρίπολη (22/10, 16:00), με τον Ματίας Αλμέϊδα να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πολλές απουσίες. Ο «Δικέφαλος», λίγες ημέρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για το Europa League, αντιμετωπίζει τον Αστέρα, που κάθε άλλο παρά εύκολο αντίπαλο αποτελεί, ειδικά στην έδρα του.

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Ατρόμητο (22/10, 18:30) και είναι το φαβορί για τη νίκη καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αντίθετα με τον σύλλογο του Περιστερίου που έχει μείνει στους 3 βαθμούς.

Η Κηφισιά θα φιλοξενήσει ως γηπεδούχος τον ΟΦΗ στη Λαμία (22/10, 16:00) σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, αφού και οι δύο ομάδες έχουν έως τώρα πολύ καλή παρουσία, με τους Ηρακλειώτες να έχουν νικήσει μέχρι στιγμής Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.