Skip to main content

Κανένα πρόβλημα η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό

Η Ένωση νίκησε εύκολα με 3-0 τα «Καναρίνια» στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εξ αναβολής συνάντηση της πρώτης αγωνιστικής και μείωσε στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ διατήρησε απαραβίαστη την εστία της για πρώτη φορά φέτος κι έφτασε στην ευρύτερη έως τώρα νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 του Παναιτωλικού στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής και στο παιχνίδι που είχε αναβληθεί.

Η Ένωση νίκησε τους Αγρινιώτες, που είχαν τον Γιάννη Πετράκη για πρώτη φορά στον πάγκο τους, χωρίς να χρειαστεί να παίξει στα «κόκκινα» και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 5 βαθμούς, με σκόρερ των τριών τερμάτων ισάριθμους αμυντικούς της.

Η πρωταθλήτρια πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, χωρίς άγχος κι απώλειες και τώρα θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί ύστερα από μια κοπιαστική περίοδο με συνεχή ντέρμπι σε Ελλάδα κι Ευρώπη, στα οποία κατέγραψε δυο μεγάλες εκτός έδρας νίκες (Μπράιτον, Παναθηναϊκός) και δύο εντός έδρας ισοπαλίες (Ολυμπιακός, Άγιαξ) .

Η αντίσταση των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο παραπάνω από μισή ώρα και συγκεκριμένα έως το 34ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Ελίασον ο Βίντα έγραψε το 1-0 με κεφαλιά κι έφτασε ήδη τα 3 γκολ φέτος, έχοντας χαρίσει την περασμένη Πέμπτη την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ.

Τρία λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα έγραψαν και τους τίτλους τέλους, όταν ο Mr Assist Ελίασον έδωσε την μπάλα στον Ρότα κι εκείνος διπλασίασε από κοντά, επιστρέφοντας στα γκολ ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήγε «σβηστά» ως τα τελευταία λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε έντονη δράση.

Αρχικά ο Στάνκοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση στο 80΄ σε «κεραυνό» του Ντουάρτε έξω από την περιοχή, ο Μουκουντί διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88΄ με προβολή και στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια, σε κεφαλιές των Μουκουντί (90+5΄) και Ζίνι (90+6΄).