Το 2004 οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεφαν στο «σπίτι» τους και το ΟΑΚΑ υποδεχόταν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που θαύμαζαν μεταξύ άλλων τη φτιαγμένη από ατσάλι και άκρως επιβλητική στέγη του Καλατράβα, που είχε συναρμοληγηθεί εκτός γηπέδου μόλις εκείνη τη χρονιά. Το κάθε «τόξο» – στέγαστρο ζυγίζει 8.700 τόνους, έχει ύψος 80 μέτρα και μήκος 304 μέτρα.
Δύο χρόνια αργότερα υπεγράφη η σύμβαση συντήρησης με τη Hochtief, ενώ το 2009 έγινε έλεγχος της εγκατάστασης από τη Bung, η οποία και συνέστησε συντήρηση του στεγάστρου 2 φορές ανά έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μόνες εργασίες συντήρησης έγιναν επί περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.
Το 2020 εκδόθηκε το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και έκανε λόγο για αστοχίες στη στατικότητά του. Και ενώ χρόνο αργότερα εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκοί πόροι (συνολικά 53,8 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ και 22,3 εκατ. ευρώ για συντήρηση/επισκευή του στεγάστρου), δεν είχε αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία έως κα ιτην περασμένη Παρασκευή, όταν αποφασίστηκε να μπει προσωρινό «λουκέτο» στο γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο. Πότε θα ανοίξουν και πάλι; Άγνωστο, αν και υπολογίζεται ότι η όλη διαδικασία απαιτεί πάνω από έναν χρόνο, αφού η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στα χέρια της τη σχετική έκθεση του ΤΕΕ και στη συνέχεια να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
Σημειώνεται ότι για το στέγαστρο είχε εκδοθεί άδεια… πέργκολας, ενώ όπως έχει καταγγείλει ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, το ελληνικό δημόσιο είχε χάσει το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε παραδώσει το 2004 ο Σαντιάγκο Καλατράβα: « Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού σταδίου. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία».