Skip to main content

Ο Ποντένσε έκανε τη διαφορά στους «Ζωσιμάδες»

Με δύο γκολ του Πορτογάλου άσου ο Ολυμπιακός «ξεκλείδωσε» από νωρίς τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έφτασε στην έκτη νίκη σε επτά αγώνες και πρώτη εκτός έδρας για φέτος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο ωφελημένος της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (2/10) με τα παιχνίδια σε Περιστέρι (Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης) και Ηράκλειο (ΟΦΗ-ΑΕΚ).

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν επιβλητικά από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν απώλεια μένοντας στο 2-2, στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ σημείωσε την έκτη νίκη σε επτά αγώνες και πρώτη εκτός έδρας για φέτος, με τον Ντανιέλ Ποντένσε να είναι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά σε μια έδρα από την οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε περάσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο βραχύσωμος Πορτογάλος διαμόρφωσε τις εξελίξεις σκοράροντας εις διπλούν στο πρώτο ημίχρονο (17΄, 23΄), δίνοντας από νωρίς ισχυρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, η οποία τελικά έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ροντινέι στις καθυστερήσεις (90΄+1).

Μετά το 0-2 ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι κατεβάζοντας το ρυθμό στο β΄ ημίχρονο, με τον Μαρτίνεθ να δίνει ανάσες με αλλαγές σε βασικούς παίκτες του (Φορτούνης, Ελ Κααμπί), καθώς την προσεχή Πέμπτη υπάρχει η ευρωπαϊκή υποχρέωση του Europa League με την Μπάτσκα Τόπολα, στη Σερβία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ανασταλτικά δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν ιδιαίτερα, εκτός από μια-δυο περιπτώσεις.