Skip to main content

Με το αθηναϊκό ντέρμπι κλείνει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την ΑΕΚ σε ένα αμφίρροπο και ανοιχτό σε όλα τα ενδεχόμενα παιχνίδι.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται απόψε (25/9, 21:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ντέρμπι γοήτρου, όπως πάντα άλλωστε, μα πρωτίστως βαθμολογικής σημασίας.

Οι «πράσινοι» έχουν τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια ως τώρα και δύο ματς λιγότερα (μαζί με το αποψινό), όπως και η νταμπλούχος Ένωση, που όμως μετρά ήδη 4 χαμένους βαθμούς στην OPAP Arena, οπότε το πλαίσιο είναι πιο στενό για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Οι αντίπαλοι προέρχονται από πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Europa League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δεν υπολογίζει στον Αϊτόρ, πήρε στην αποστολή τούς,  Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Για την ΑΕΚ, που θα δώσει το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στο πρωτάθλημα, ο «Πελάδο» δεν υπολογίζει στους Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, αλλά συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή ΑΕΚ τον νεοαποκτηθέντα Αλεξάντερ Κάλενς.

Την «κιτρινόμαυρη» αποστολή συνθέτουν οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πιζάρο και Ζίνι.