Skip to main content

Πλήρωσε λάθη και αστοχία ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 3-2 στο γήπεδό τους από την Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων στο Europa League.

Οι αμυντικές αδυναμίες κόστισαν στον Ολυμπιακό μια «τζάμπα ήττα» από τη Φράιμπουργκ με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των δύο συλλόγων στον Α΄ όμιλο του Europa League.

Μια ήττα εν πολλοίς άδικη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλά κι έβγαλαν ενέργεια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί είχαν επίσης πολλά ανασταλτικά προβλήματα αλλά σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, γι΄ αυτό και στο τέλος οι παίκτες του Κρίστιαν Στράιχ έφυγαν από το Φάληρο με το «διπλό».

Μόλις στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στην περιοχή, ο Φορτούνης έδωσε στον Ελ Κααμπί που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ατουμπολού, όπως και ο Φορτούνης σε δεύτερο χρόνο, με τον Μπιέλ να εκτελεί τρίτος και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους την οποία «πλήρωσαν» τρία λεπτά αργότερα, όταν Φρέιρε και Πασχαλάκης δεν συνεννοήθηκαν και ο Σάλαϊ, που πρόβλεψε την εξέλιξη, πήρε την μπάλα και έκανε το 1-0.

Ο σκόρερ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Έσε στο 19΄ βρίσκοντάς τον με το χέρι στο πρόσωπο, ο Ολλανδός διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ και ο Αργεντινός μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 24΄, δίνοντας τη θέση του στον Ιμπόρα.

Δύο λεπτά αργότερα το κόρνερ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει το 1-1 στο 40΄ με τον Ελ Κααμπί από γύρισμα του Ροντινέι.

Στο 45΄+2 ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή, με τον Μασούρα να βγαίνει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και η ομάδα του το ξαναπλήρωσε!

Στο 45΄+5 ο Ρέτσος έκανε πέναλτι στον Ντόαν και ο Γκρίφο έδωσε νέο προβάδισμα στη Φράιμπουργκ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν ο Ιμπόρα, με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός πίεζε πια πολύ και κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο 75΄, με τον ίδιο σκόρερ, όταν ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα και ο Ελ Κααμπί με προβολή έγραψε το 2-2.

Ο Μαρτίνεθ είχε ήδη ρίξει στο παιχνίδι τον Γιόβετιτς και μετά την ισοφάριση πέρασε και τον Σολμπάκεν κάνοντας πολύ επιθετικό τον Ολυμπιακό, αλλά αντί για το γκολ της νίκης έγινε το αντίθεταο.

Στο 86΄ και σε νέα αμυντική αδράνεια, σε εκτέλεση κόρνερ αυτή τη φορά, ο Φίλιπ σκόραρε το τελικό 3-2 συρτό σουτ, αφού στο επόμενο λεπτό το έντεχνο πλασέ του Γιόβετιτς έφυγε άουτ.