Skip to main content

Αλμέιδα: Η Μπράιτον παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο

Ο «Πελάδο» έπλεξε το εγκώμιο των «Γλάρων», τους οποίους θα αντιμετωπίσει αύριο η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προέβη ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπράιτον στην Αγγλία (21/9, 22:00), για την πρεμιέρα του Europa League.

O προπονητής της ΑΕΚ έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Ντε Τζέρμπι, λέγοντας: «Γνωρίζουμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Μια ομάδα καλά δουλεμένη, με έναν μεγάλο προπονητή που όπου και να βρέθηκε, έχει δείξει τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή παίζει το ομορφότερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Θα παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα, γνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως συνήθως κάνουμε, αλλά έχοντας πάντα υπόψιν ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Και συνέχισε: «Αν δείτε την ομάδα που θα παίξουμε δεν έχει τεράστια ονόματα σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά έχει μια λειτουργία που λίγες ομάδες έχουν κι αυτό την κάνει ακόμα καλύτερη».

Αναλύοντας το πρόβλημα στην αμυντική γραμμή του και συγκεκριμένα στο κέντρο της, απ΄ όπου θα απουσιάσουν και οι δύο βασικοί στόπερ, ο «Πελάδο» προανήγγειλε την επιστροφή του Μήτογλου αλλά δεν θεωρεί δεδομένη τη χρησιμοποίηση των Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς στο αρχικό σχήμα.

«Έχω λύσει τον τρόπο που θα παίξουμε. Θα υπάρξουν αλλαγές στην άμυνα, ένας από τους παίκτες που θα παίξουν θα είναι ο Μήτογλου. (Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς) έχουν επανέλθει από τους τραυματισμούς τους. Τους λείπει ρυθμός, όπως είναι φυσιολογικό. Τις επόμενες ώρες θα αποφασίσω αν θα ξεκινήσουν το παιχνίδι ή θα μπουν ως αλλαγές».

Όσο για το στόχο της ομάδας του στη διοργάνωση; «Να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και θέλουμε να κάνουμε να μας σέβονται μέσω του παιχνιδιού μας. Όταν παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ποτέ δεν ξέρει κανείς πως θα πάει ένα παιχνίδι. Νιώθω πως υπάρχει κάποιο δεδομένο αποτέλεσμα ως προς τον αγώνα. Εμείς ήρθαμε να κυνηγήσουμε αυτό που κυνηγάμε πάντα. Και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης στο πάνελ βρέθηκε ο Σίμος Μήτογλου, ο οποίος δήλωσε: «Θα μπω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, δεν σκέφτομαι κάτι το ιδιαίτερο.

Θα προσπαθήσω να πάρει η ομάδα μου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε έρθει εδώ και θέλουμε να περάσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμείς δίνουμε τα πάντα. Ο καιρός δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Όσοι έχουν παίξει, έχουν αγωνιστεί υπό αντίξοες συνθήκες».