Skip to main content

Μαρτίνεθ: Το Καραϊσκάκη θα κάνει τη διαφορά

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι απέναντι στη Φράιμπουργκ περιμένει ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου και από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στο πλεονέκτημα της έδρας εστίασε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα της πρώτης ημέρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τη Φράιμπουργκ (21/9, 22:00).

«Αύριο έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα κι αυτό είναι το Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει τη διαφορά. Η έδρα μας. Ο κόσμος μας. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο», υπογράμμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να παραμείνει πιστή στο πλάνο της. Να δείχνει χαρακτήρα και να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού».

Αναλύοντας τους Γερμανούς, επισήμανε ότι «η Φράιμπουργκ είναι μια σταθερή ομάδα και συμπαγής. Έχει τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια, όπως επίσης και έναν σταθερό κορμό. Είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει κανείς. Όμως, εμείς έχουμε μια ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς και κυνηγάει πάντα τα καλά αποτελέσματα».

Επειδή έχει γίνει λόγος για αμυντικές αδυναμίες της Φράιμπουργκ μετά το 0-5 από τη Στουτγάρδη και το 2-4 από τη Ντόρτμουντ, ο Μαρτίνεθ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους.

«Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα, μια ποιοτική ομάδα. Ήταν πέμπτη πέρσι στην Μπουντεσλίγκα. Είναι μια δυνατή ομάδα. Τη γνωρίζουμε καλά από την περσινή μας εμπειρία», εξήγησε.

Και συνέχισε: «Ανεξάρτητα από τα πόσα γκολ έχει δεχθεί στα τελευταία ματς, έχει πολλή ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού. Στην ομάδα μας υπάρχει πολλή μεγάλη όρεξη για βελτίωση. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι και είμαστε καλά».

Όσο για το κλειδί του αγώνα; «Να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας, ατομικά και ομαδικά. Όλοι να βγάλουν την καλύτερη εκδοχή μας. Να παίξουμε με την ψυχή μας και την καρδιά μας, αλλά να είμαστε και έξυπνοι. Οπότε η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι το κλειδί θα είναι ο συναισθηματικός έλεγχος».

Ο Βιθέντε Ιμπόρα, νικητής τέσσερις φορές του Europa League (Σεβίλλη 2014, 2015, 2016 και Βιγιαρεάλ 2021) εκπροσώπησε τους παίκτες.

«Υπάρχει φιλοδοξία για ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρω πως στο μέλλον θα είμαστε καλύτερη ομάδα. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε, έχουμε προετοιμαστεί για το αυριανό παιχνίδι», είπε.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε φάση βελτίωσης, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν θες να προχωρήσεις είναι να το πιστέψεις, να δουλεύεις σκληρά. Θέλουμε το αυριανό παιχνίδι να είναι ένα βήμα για τη βελτίωση της ομάδας. Να το πιστέψουμε, να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση».