Skip to main content

Σταμάτησαν την αποχή οι Ισπανίδες διεθνείς

REUTERS/Hannah Mckay

Για να συμβεί αυτό, οι παίκτριες έλαβαν εγγυήσεις ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για δομικές αλλαγές στην Ομοσπονδία.

Οι Ισπανίδες διεθνείς, οι οποίες πριν από μερικές εβδομάδες πανηγύρισαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Αυστραλία, συμφώνησαν να τερματίσουν την αποχή στην οποία βρίσκονταν, μετά την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (RFEF) ότι θα προβεί άμεσα σε «βαθιές αλλαγές» στη δομή της, όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση ελήφθη περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/9), αφού είχε προηγηθεί ένας… μαραθώνιος συζητήσεων ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας, τις αθλήτριες, το Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας (CSD) και την ένωση ποδοσφαιριστριών (FUTPRO) σε ξενοδοχείο της πόλης Ολίβα, που βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από τη Βαλένθια.

«Θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή μεταξύ της RFEF, του CSD και των παικτριών για να δοθεί συνέχεια στις συμφωνίες, οι οποίες θα υπογραφούν την Πέμπτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του CSD, Βίκτορ Φράνκος.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «οι παίκτριες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανάγκη να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ομοσπονδία, η οποία έχει δεσμευτεί να κάνει αυτές τις αλλαγές άμεσα».

Πάντως, ούτε ο Φράνκος ούτε ο Ραφαέλ ντελ Άμο, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επικείμενες αλλαγές, περιοριζόμενοι να δηλώσουν ότι αυτές θα ανακοινωθούν «σύντομα».