Skip to main content

Δεν επιστρέφουν στη «Ρόχα» οι Ισπανίδες διεθνείς

REUTERS/Juan Medina

Αίτημά τους είναι να γίνουν σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για να βελτιωθεί η κατάσταση στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Οι 21 (από τις 23) παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Ισπανίας εμμένουν στη θέση τους να μην επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω των ανεπαρκών διαρθρωτικών αλλαγών.

Μια θέση που εξέφρασαν σε δήλωσή τους στις 25 Αυγούστου μαζί με άλλες 50 συναδέλφους της και τη γνωστοποίησαν εκ νέου στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) πριν από τρεις ημέρες (15/9).

Ενώ θα έπρεπε να απαντήσουν στην Ομοσπονδία (RFEF) αναφορικά με την πιθανή επιστροφή τους στην Εθνική, οι παίκτριες, που απαίτησαν «αναδιάρθρωση» στο ισπανικό γυναικείο ποδόσφαιρο, δεν απάντησαν στο email της RFEF, παραμένοντας σταθερές στη θέση τους: όχι επιστροφή χωρίς αλλαγές εντός της Ομοσπονδίας.

Μεγάλο πρόβλημα, δίχως άλλο, για τη νέα προπονήτρια Μόνσε Τομέ, η οποία πρέπει να ανακοινώσει ως απόψε (18/9) τη λίστα για τους αγώνες του Nations League με Σουηδία (22/9) και Ελβετία (26/09). Ως εκ τούτου, οι 21 από τις 23 παγκόσμιες πρωταθλήτριες δεν θα εμφανιστούν στην επόμενη συγκέντρωση της «Ρόχα».

naftemporiki.gr