Skip to main content

Η Τουρκία απέλυσε τον Κουντζ λόγω κριτικής στους διεθνείς

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, ενώ ως πιθανοί αντικαταστάτες φέρονται οι Αβτσί και Λεβ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας έλυσε το συμβόλαιο του προπονητή Στέφαν Κουντζ, επειδή ο Γερμανός προπονητής επέκρινε τους παίκτες του μετά τη ήττα της Εθνικής ομάδας από την Ιαπωνία, σε φιλικό, την περασμένη εβδομάδα.

Μετά την ήττα με 4-2 από την Ιαπωνία την περασμένη Τρίτη, ο Κουντζ ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των οπαδών για παραίτηση λέγοντας ότι οι παίκτες του έπρεπε να δουλέψουν σκληρότερα και ότι δεν θα έπρεπε να αναλάβει όλη την ευθύνη.

Ο Κουντζ είχε πει ότι οι παίκτες του έπρεπε να ανταποκρίνονται στην κριτική μέσα στο γήπεδο και όχι «στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα», προσθέτοντας ότι ήταν στενοχωρημένος που οι ποδοσφαιριστές του δεν έπιασαν την καλύτερη απόδοσή τους.

Όπως ανέφερε ο τουρκικός Τύπος, τα σχόλια του Κουντζ είχαν επιδεινώσει τις σχέσεις με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF), η οποία τον ενημέρωσε την Κυριακή ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους.

Πάντως, δεν υπήρξε επίσημη δήλωση από την TFF για το θέμα το σαββατοκύριακο. Η ομοσπονδία θα ανακοινώσει την απόφασή της την Τρίτη.

Ο Κουντζ, πρώην επιθετικός που έπαιξε επίσης στην τουρκική Μπεσίκτας, προσλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού οδήγησε τη γερμανική ομάδα κάτω των 21 ετών στον ευρωπαϊκό τίτλο το 2017 και το 2021.

Έχει νικήσει στους 12 από τους 20 αγώνες του από τότε που ανέλαβε την Εθνική Τουρκίας, έχοντας επίσης τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά της ΜΜΕ, ο βοηθός του Κουντζ, Κενάν Κοτσάκ, είναι πιθανό να οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Euro 2024 εναντίον της Κροατίας, στις 12 Οκτωβρίου.

Η TFF θα μπορούσε να φέρει πίσω τον πρώην προπονητή Αμπντουλάχ Αβτσί γι΄ άλλη μια θητεία ή να υπογράψει τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Γερμανίας, Γιοάχιμ Λεβ.