Skip to main content

US Open: Αποβολή θεατή για ναζιστικό ύμνο

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Ο άνδρας τραγουδούσε τα εναρκτήρια λόγια από τον γερμανικό ύμνο της ναζιστικής εποχής, «Deutschland Uber Alles».

Οι διοργανωτές του U.S. Open ανακοίνωσαν ότι απομάκρυναν έναν θεατή από το γήπεδο Arthur Ashe νωρίς την Τρίτη, όταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ παραπονέθηκε ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε «την πιο διάσημη φράση του Χίτλερ που υπάρχει», κατά τη διάρκεια του αγώνα του στον τέταρτο γύρο.

Ο Ζβέρεφ, ο οποίος νίκησε τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ (6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3) σε έναν αγώνα διάρκειας σχεδόν πέντε ωρών, ήταν στο σερβίς στο τέταρτο σετ, όταν σταμάτησε για να τραβήξει την προσοχή του διαιτητή Τζέιμς Κέοταβονγκ.

«Μόλις είπε την πιο διάσημη χιτλερική φράση που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο», είπε εξαγριωμένος ο Ζβέρεφ στον Κέοταβονγκ. «Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό είναι απίστευτο».

Ο διαιτητής γύρισε αμέσως και ζήτησε από τον άνδρα να εμφανιστεί, αλλά αυτός δεν το έκανε. Στη συνέχεια ο Κέοταβονγκ προέτρεψε τους φιλάθλους να παραμείνουν δίκαιοι και να δείξουν σεβασμό και στους δύο παίκτες.

Λίγα λεπτά αργότερα, το προσωπικό ασφαλείας πέρασε στην πλευρά του γηπέδου για να αναγνωρίσει τον άνδρα με τη βοήθεια άλλων θεατών και τελικά τον οδήγησε έξω από το γήπεδο.

«Ένα απαξιωτικό σχόλιο απευθύνθηκε στον Ζβέρεφ», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος της USTA. «Ο φίλαθλος αναγνωρίστηκε και απομακρύνθηκε από το γήπεδο».

Ο Ζβέρεφ άφησε πίσω το περιστατικό για να σφραγίσει τη νίκη, την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του μετά την επιστροφή από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, πέρυσι.

Στα προημιτελικά ο Γερμανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ.