Skip to main content

Tσιτσιπάς: Ήμουν εκτός ρυθμού και ένιωθα πίεση

REUTERS/Mike Segar

Ο Έλληνας τενίστας ανέλυσε τους λόγους που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του US Open.

Μετά την Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του US Open. Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης έμεινε εκτός από τον Στρίκερ με 3-2 σετ και εξήγησε πως η ήττα ήρθε λόγω έλλειψης ρυθμού μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Ένιωσα τα σκαμπανεβάσματα μέσα στον αγώνα. Κυρίως στο service ένιωσα ότι ήμουν υπό πίεση χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Βασικά μπορεί επειδή επέστρεφε καλά, αλλά για μένα δεν έχω θέμα με το να στριμώχνομαι τόσο πολύ με το service.» είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας και συνέχισε:

«Για μένα ήταν μια δύσκολη υπόθεση όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι στο 5-3 στο 4ο set “έσφιξα” λίγο παρόλο που υπενθύμιζα στον εαυτό μου να μείνω πιο ελεύθερος και να κρατάω τη ρακέτα μου πιο χαλαρά. Ένιωσα ότι ήμουν εκτός ρυθμού και αυτός έπαιζε χαλαρά, χτύπαγε την μπάλα σχετικά γρήγορα. Παίξαμε σε ένα γήπεδο διαφορετικό, με διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετική αναπήδηση. Δυστυχώς δεν βγήκε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι η πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια που είμαι στο Top-10, κάθε αντίπαλος σχεδόν που παίζω, έχει λιγότερη πίεση από μένα. Είναι δεδομένο. Διότι οι περισσότεροι είναι πολύ πιο μακριά από μένα στο ranking, οι περισσότεροι δεν έχουν να χάσουν τίποτα επειδή παίζουν με έναν καλύτερο παίκτη στην κατάταξη, οπότε αν υπάρχει πίεση αυτήν την πίεση θα τη νιώσω εγώ φυσιολογικά.»